Příběh čtvrtých Transformerů se odhaluje

Transformers 4

Michael Bay se už pomalu chystá usednout na režisérkou židličku čtvrtého dílu Transformers, o jejichž příběhové linii jsme toho do teď moc nevěděli. Měli jsme možnost zaslechnout Bayovo prohlášení, že se příběh bude odehrávat čtyři roky po třetím dílu a že se hlavní role ujme Mark Wahlberg. Teď, se zveřejněním oficiální anotace k filmu, dostává příběhová linka nových Transformerů ostřejší kontury:

Transformers 4
Transformers 4

Zatímco se lidstvo vzpamatovává z událostí zachycených ve třetím dílu ságy, Autoboti a Decepticoni opustili povrch Země. Přesto se skupina vlivných bussinesmanů a vědců pokouší odhalit tajemství vesmírných robotů a posunout hranice technologie až k samotným mezím ovladatelnosti. Do toho se Země stává dějištěm nové transformerské bitvy, bitvy mezi dobrem a zlem, mezi svobodou a otroctvím.

Ve filmu se zřejmě neobjeví nikdo z herců, kteří hráli v minulých dílech. Pravděpodobně se můžeme těšit i na zcela novou skvadru robotů, toužících po zničení i záchraně lidstva. Film s Markem Wahlbergem v hlavní roli bude mít premiéru 27. června 2014.