Pravěká rodinka útočí na Bílý dům

The Croods

1) The Croods: Nový animák od Dreamworks o putování jedné pravěké rodinky vtrhl do kin a konečný výdělek po premiérovém víkendu se prozatím zastavil na 106 milionech celosvětově. Jelikož se jedná o jednu z vlajkových lodí Dreamworks, je rozpočet o dost větší (135 milionů), než u jiných filmů žánru, ale po dalších týdnech si tahle novinka určitě slušně vydělá.

Croodsovi
Croodsovi

2) Olympus Has Fallen: Brutální akčňák o útoku na Bílý dům a zajmutí samotného prezidenta (Aaron Eckhart), kterého může zachránit pouze jeho bývalý osobní strážce (Gerard Butler), si vede podobně  jako nový animák, ale k dosažení rozpočtu 70 milionů dolarů mu chybí ještě pár týdnů v kinech. Momentálně tahle řežba shrábla 30 milionů. Snad ničení Bílého domu zaujme ještě víc lidí, aby film překročil hranici rozpočtu.

3) Oz The Great and PowerfulPrequel ke slavné pohádce z konce třicátých let nedopadl u většiny recenzí moc slavně, ale stejně vydělává balík, protože se jedná o pohádkový svět, který zná skoro každý Američan. Na kouzelnou podívanou se vynaložilo 215 milionů a po necelých třech týdnech si čaroděj Oz vydělal 356 milionů celosvětově. Pravděpodobně se nepřiblíží miliardové Alence, ale Disney se o svoje peníze bát určitě nemusí.

4) The Call: Thriller s Halle Berry v roli operátorky 911 má po necelých dvou týdnech celkem vystaráno. Malý rozpočet 13 milionů se pokryl hned po prvním víkendu, kdy film z kin vytřískal 17 milionů a po druhém je celosvětový výdělek 31 milionů dolarů.

The Call
The Call

5) Admission: Komedie o tom, jak se hlavní hrdince (Tyna Fey) zkomplikuje život poté, co se setká se starým přítelem, který jí seznámí s klukem, který by mohl být jejím synem. Film s rozpočtem 13 milionů vydělal za premiérový víkend 6 milionů a určitě půjde i přes daný rozpočet.

Filmy pod TOP 5:
6. Spring Breakers (4,8 mil.)
7. The Incredible Burt Wonderstone (4,3 mil.)
8. Jack The Giant Slayer (2,9 mil.)
9. Identity Thief (2,6 mil.)
10. Snitch (1,8 mil.)