Oblékne Christian Bale Mojžíšovo roucho?

Christian Bale

Biblickému příběhu o Mojžíší je nyní věnováno mnoho pozornosti, v přípravách byly do nedávna dva projekty zahrávajicí si s Mojžíšovým životním příběhem. Warner Bros. připravovali snímek Gods and Kings, se kterým bylo spojeno jméno hvězdného Stevena Spielberga. Ten se ale rozhodl, že se do projektu nezapojí. Právě rozhodnutí božského Stevena vyvolalo na tvářích pánů a dam z Warner Bros. hluboké vrásky. Fox totiž připravuje svou vlastní verzi biblické povídačky.

Christian Bale
Christian Bale

Snímek s názvem Exodus si získal pozornost Ridleyho Scotta a ten, pravděpodobně povzbuzen přepsaným scénářem od Stevena Zailliana (Schindlerův seznam, americká verze Mužů, kteří nenávidí ženy), ho označil jako svůj další projekt. Hned jakmile dokončí postprodukční práce na The Counselor se tedy režisér Gladiátora či Blade Runnera vrhne na příběh deseti přikázání.

Ve spojitosti s rolí Mojžíše je často zmiňováno jméno Christian Bale. Temný rytíř je sice pracovně vytížený (Out of the Furnace, Everest, nepojmenovaný projekt Davida O‘ Rusella), ale to neznamená, že si chvilku volna neudělá a nenavlékne se do roucha Mojžíšova. Bale byl navíc již jednou spojován s rolí biblické postavy, mluvilo se o něm jako o představiteli Noeho ve filmu Darrena Arofonskyho Noah, roli stavitele starověké archy nakonec získal Russel Crowe.

Datum uvedení snímku do kin zatím nebylo ohlášeno.