Muž z oceli: Trailer je jen vrcholkem ledovce

Muž z oceli (2013)

Když spolupracujete na scénářích Nolanovy trilogie o Batmanovi, jste filmovým průmyslem považováni za kapacitu. A když vám takováhle kapacita řekne, že trailery v hlavní roli se synem Kryptonu byly jen maličkou špičkou obrovského ledovce, tak sakra nastražíte uši a posloucháte.

Superman: Man of Steel (2013)
Superman: Man of Steel (2013)

Zmiňovanou kapacitou je David S. Goyer. Poté, co udělal z komiksových filmů vážnou věc, se vrhl na psaní scénáře k očekávanému Muži z oceli. Tři měsíce před premiérou svého nejčerstvějšího dítka se rozpovídal o tom, jaký vlastně film bude:

Je to něco, o co se pokoušel Chris [Nolan] s filmy o Batmanovi. Jsem spokojen, jaké utajení jsme byli schopni zachovat. Je toho tolik, o čem lidé nemají tušení, jsou tu věci, kterých jsme se ještě ani nedotkli. Poslední trailer ukazuje jen maličkou špičku obrovského ledovce.“ řekl Goyer magazínu Total Film.

Když se ho zmiňovaný filmový magazín zeptal, jestli bude Superman temnější a jestli půjde cestou Batmanových filmů, scénárista vysvětlil svůj postoj: „Realistický nemusí nutně znamenat temný. Myslím, že by bylo nevhodné takto přistoupit k Supermanovi. Filmy o Batmanovi jsou mnohem víc neuznávající pravidla, Supermanův příběh byl vždy o naději.

Muž z oceli má premiéru 20. června 2013. V hlavních rolích se představí Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne a další. Připomeňme, že již proběhla soukromá projekce a z reakcí zúčastněných jistě poznáte, že se máme na co těšit.