Movie Night II v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava

Většinou informujeme o koncertech Pražského filmového orchestru, který na svých koncertech hraje jen filmové melodie, ale občas i klasický symfonický orchestr připraví koncert plný filmové hudby. Takový koncert připravila Janáčkova filharmonie Ostrava pod názvem Movie Night II.

MOVIE NIGHT II v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava
MOVIE NIGHT II v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava

Není to poprvé co Janáčkova filharmonie vystupuje s hudbou z filmového plátna, ale i tak jde vždy o vzácný odskok od klasiky. 8. března se konaly dva koncerty nazvané Movie Night I. Oba v dopoledních hodinách pro studenty různých ostravských škol. Ale aby ani další příznivci tohoto hudebního žánru nepřišli zkrátka, zve je všechny toto ostravské těleso pod vedením dirigenta Petra Šumníka hned na dva koncerty s názvem Movie Night II.

Ve čtvrtek 4. dubna do Národního domu ve Frýdku-Místku, kde vystoupí od 18 hodin a v pátek 5. dubna od 19 hodin do Domu kultury města Ostravy, vždy se stejným programem. Nejdražší vstupenka v Ostravě vyjde na 250,- Kč a ve Frýdku-Místku zaplatíte 150,- Kč.

Podle programu se bude hrát Titanic, Indiana Jones, Fantomas, Sedm statečných a další známé skladby. Pokud máte slabost pro filmovou muziku a jste její fanda, je to ideální příležitost jak si ji užít na živo. I když se podle mých informací do moravskoslezského kraje už chystá i Filmový orchestr z Prahy, tak do doby než to bude jisté, je tohle zatím jediná příležitost jak se k živé filmové hudbě dostat.

Program koncertu:
Starwars
Písně z českých předválečných a válečných filmů
Vinetou
Sedm statečných
Tenkrát na západě
Tanec s vlky
Fantomas
Četník ze St. Tropez
(přestávka)
Letopisy Narnie
Harry Potter – Fénixův řád
Titanic
Indiana Jones
Misie (E.Moricone)
Piráti z Karibiku

Více na www.jfo.cz