Kdo bude záporák ve Star Trek: Do temnoty?

Star Trek Into Darkness - Benedict Cumberbatch

Do premiéry jedno z neočekávanějších filmů tohoto léta, Star Trek: Do temnoty, zbývají přibližně 3 měsíce a stále je plno otazníků kolem postavy záporáka, kterého ztvární vynikající televizní Shrelock Benedict Cumberbacht. Nikdo z tvůrců zatím nezveřejnil nic bližšího k jeho postavě. Proč? To v rozhovoru pro Hero Complex vysvětlil scénárista Damon Lindelof:

Star Trek Into Darkness - Benedict Cumberbatch
Star Trek Into Darkness – Benedict Cumberbatch

Diváci musí mít ten samý pocit jako posádka Enterprise. Jste Kirk, Spock, McCoy, takže když oni neví, jaký ten záporák je, tak byste to neměli vědět ani vy. Není to jen o tom držet tajemství, je to o neposkytnutí informací, které nemá ani posádka.

Lindelof také mluvil o spoilerech obecně a o zklamání, které se dostaví potom, co víte něco moc dopředu:
Když lidem řeknu koho Cumberbacht hraje, bude následovat 5 vteřin radosti a 4 měsíce zdrcení z toho, že to nikomu nemůžou říct, a když pak konečně dojde na film, budou zklamaní, protože to věděli dopředu.

Damon se ještě rozpovídal, proč se film vlastně jmenuje Do temnoty a jak to souvisí s prvním dílem:
První film byl hlavně o seznáméní se, ve druhém se z posádky stane rodina. Titul Do temnoty nesouvisí jen s posláním Enterprise, ale i s tím, co se stane, když někoho opravdu poznáte a o překážkách, které musíte překonat, aby se z vás opravdu stala rodina.

Star Trek: Do temnoty
Star Trek: Do temnoty

V lidské povaze je chtít všechno vědět. Tím pádem je v dnešní digitální době čím dál tím těžší vyhnout se spoilerům. Ale není přeci jen lepší užít si film, když nevíte o co půjde a jaká bude zápletka? Takže čím méně o novém Star treku víme, tím lépe.

Premiéra filmu Star Trek: Do temnoty je naplánována na 13.06.2013.