Jak mohl vypadat Superman v podání Abramse

Superman

Předtím, než začaly práce na aktuálním Muži z oceli, odmítlo studio bezpočet projektů se Supermanem v hlavní roli. Na stole se objevily práce spojené se jmény jako Tim Burton nebo Brett Ratner. Nejzajímavější z těchto ze stolu smetených scénářů je pravděpodobně projekt J.J. Abramse Superman: Flyby. Abrams napsal scénář ke svému pojetí muže z oceli již v roce 2002, v té době zbývaly fanouškům po celém světě ještě čtyři roky čekání na Singerův neúspěšný pokus o sequel Superman se vrací. Režisér se svěřil se svou vizí u příležitosti napjatého očekávání nového filmu Zacka Snydera.

Superman
Superman

„Snažil jsem se v příběhu vyjádřit to, že kdyby manželé Kentovi našli tohohle kluka, Kal-Ela, oplývajícího takovými schopnostmi, bylo by pravděpodobné, že by je dříve či později zabil. Pokud by přežili dostatečně dlouho, uvědomili by si, že ho musí naučit omezovat svou nezměrnou sílu. Nesměl by být tak rychlý, tak silný a tak mocný. Logickým vyústěním těchto činů by byl nedostatek Supermanovy důvěry v sebe samotného, hluboce by se styděl za to, co dokáže. V dospělosti by tedy Superman nepředstíral, že je Clarkem Kentem, on by jím opravdu byl. Stal by se postavou, která není schopna přijmout to, kým je a čeho je schopna.“

J.J. Abrams
J.J. Abrams

Abrams se tedy potýkal s podobnou myšlenkou, s kterou přichází i netrpělivě očekávaný Muž z oceli, přijmutí vlastní existence a využití svých pravých schopností. Slavnému režisérovi odmítnutí scénáře asi moc neuškodilo, jde přeci o člověka, který přivedl zpět na stříbrné plátno v plné parádě Star Trek a to samé plánuje udělat se ságou Star Wars.