Film 24 hodin nebude

24 hodin - Kiefer Sutherland

Režisér Antoine Fuqua při tiskovce ke svému poslednímu filmu Pád Bílého domu (Olympus Has Fallen) prozradil, že film 24 hodin natočen nebude a projekt je doslova mrtvý.

Před rokem Fox projekt odsunul na neurčito. V jednu chvíli byl Antoine Fuqua kandidátem na režiséra a k projektu řekl: „Jo, to se nestane, Nemyslím, že se ten film vůbec natočí, rozhodně ne za mojí účasti. Setkal jsem se s Kieferem (Sutherlandem). Fox to chtěl natočit, jednalo se hlavně jestli bude mít Kiefer čas, ale pak začal dělat na seriálu Touch.

24 hodin - Kiefer Sutherland
24 hodin – Kiefer Sutherland

Objevily se zprávy, že jsou problémy s rozpočtem a že Fox nabídl Sutherlandovi nedostatečný honorář na to, aby se hvězda objevila ve filmové verzi seriálového hitu 24 hodin. Fuqua tyto informace sice nepotvrdil, ale věří, že žádná smlouva mezi herce a studiem podepsána nebyla: „Myslím, že nebyli schopní dohodnout se na pořádných podmínkách. Čas běžel a já šel dál.

Režisér také mluvil o Southpaw, projekt studia Dreamworks ve kterém měl hrát Eminem. Fuqua nepotvrdil, zda je rapper stále u projektu, ale prohlásil, že projekt změnil studio a je teď na stole The Weinstein Company: „Southpaw byl u Dreamworks, to bylo když jsem se k tomu dostal já. Pak Eminem šel dělat svojí hudbu, a tak byla pauza. Ale já ten projekt dělat chci, viděl jsem se kvůli tomu se Spielbergem. Jenom načasování nebylo dobrý. Mluvil jsem s Harveym Weinsteinem a ten je z toho taky nadšený, tak jsem řekl, proč to neudělat spolu? Takže to teď má Harvey. Hledáme nové obsazení a asi by se to mělo začít točit na konci léta.

Filmař se také rozpovídal o jeho chystaném projektu – životopisném filmu o Tupacu Shakurovi Tupac: „Oznámilo se to moc brzo. Mám na to smlouvu, ale ještě není hotový ani scénář, i když se na něm pracuje. Nějak o tom někdo začal mluvit, ale hlavní je mít nejdřív pořádný scénář. Příběh se soustředí na posledních pár dní jeho života a ten osudný výlet do Las Vegas..

Fuqua by také měl režírovat zatím nepojmenovaný životopisný film o zpěvákovi Milesi Davisovi, kterého by údajně měl hrát Don Cheadle. Projekt se ale potýká s problémy ohledně financování: „Don je super kámoš a mluvíme o tom spolu celou dobu. Je to docela směšný, když se projekty jako tenhle zveřejní, protože já ho chci dělat, chci to natočit s Donem, ale nikdo zatím nepodepsal žádnou smlouvu. Snažíme se sehnat nějaký peníze, je to překvapivě těžký sehnat prachy na tenhle projekt. Milese Davise miluju, miluju Dona a jak by teda někdo mohl nechtít tohle natočit, pokud berete filmy vážně?

Antoine Fuqua
Antoine Fuqua

A ještě jeden projekt. Fuqua oznámil, že by měl natočit Čínský epos The Tang dynasty (Dynastie Tang) odehrávající se v osmém století. Fuqua projekt přirovnává ke Gladiátorovi: „Teď je to u nich, musí to projít vládou. Ten projekt je velký epický film a oni na něj mají peníze a vlastně to záleží na nich. Původně jsem chtěl nejdřív udělat scénář k Tupacovi, protože to je menší film, a pak bych jel do Číny, protože připravit ten film zabere dost času. Něco kolem 16 až 20 týdnů. To máte kostýmy, velké bojové scény, znovuvytvoření dynastie. Něco jako Gladiátor, ale v Číně. Mluvili jsme o tom, že bychom to natočili v čínštině. V jednu chvíli jsme přemýšleli, že by to bylo v čínštině a pak by se to změnilo v angličtinu. Ale na takovýhle film musíte mít výborné čínské herce a od nich dostanete to nejlepší, když jsou ve svém živlu.“

Wow. Vypadá to, že jméno Antoine Fuqua budeme slýchat poměrně často.