Vampýrská akademie: Další upíří série na obzoru

Fanoušci upířích filmů můžou jásat. Internet obletěla zpráva o filmovém zpracování slavné knižní série od Richelle Mead – Vampýrská akademie. O natáčení se mluví už pár let a teprve nedávno byl zveřejněn název filmu a vybráni hlavní představitelé.

Vampire Academy: Blood Sister

Nejdříve se na Facebooku objevila zpráva, že název filmu ponese název Blood Sisters, což ale vyvolalo řadu negativních reakcí. Proto se tvůrci poradili se samotnou spisovatelkou a film dostal oficiálně název Vampire Academy: Blood Sisters.

Co fanoušky ale nejvíce zajímalo, bylo obsazení hlavní trojice, kterou tvoří Rose, Lissa a Dimitrij. Na různých fanwebech si většina čtenářů představovala do hlavních rolí Sophii Bush a Bena Barnese. Oba herci jsou ale starší a do rolí středoškoláků se moc nehodí. Proto bylo výběru hlavních postav věnována velká pozornost. Nakonec z toho vyšli vítězně Zoey Deutch (seriál Ringer), která si zahraje svéráznou Rose. Její nejlepší kamarádku, Morojskou princeznu si zahraje Lucy Fry (H20: Stačí přidat vodu) a charismatického Dimitrije si střihne Danila Kozlovski (Terč, Rapsoutine).

zoey-deutch-bcreatures1a lucy-fry  danila

Režisérem filmu se stal Mark Waters, producenty filmu jsou Don Murphy a Susan Montford z Angry Films, Michael Preger a Deepak Nayar z Kintop Pictures společně s IM Global CEO Stuartem Fordem. Natáčení filmu by mělo začít v létě tohoto roku. Premiera je stanova na 14.2. 2014.

“Byl to ten nejlepší první draft, co jsem kdy četl. A to včetně dalších scénářů bratra. Tohle je pro nás jako snový projekt, protože jsme společně chtěli pracovat strašně dlouhou dobu. Mytologie a svět Richelle je neuvěřitelně reálný a jasný. Tyhle děcka mají skutečný život, moderní problémy. A pijí krev.“

Mark Waters, o scénáři