Superhrdinská týmovka od Del Tora!

Justice League Dark

Přestože se normální Justice League přesunula na neurčito, vypadá to, že budou u Warnerů chtít stůj co stůj zabodovat po vzoru marvelovských Avengers svou vlastní superhrdinskou týmovkou. Nic není jisté, ale Guillermo Del Toro, hrajicí si v tuto chvíli s přerostlými roboty, se chystá představit svůj nástin filmu jak Warnerům, tak i majitelům komiksové licence, nakladatelství DC. Když to dopadne dobře, narostl by nám počet superhrdinů, objevivších se na stříbrném plátně, o pěkných pár kousků. I když slovo superhrdina, ve smyslu „ten, co zachraňuje svět den co den“, bychom si mohli ve spojení s tímhle týmem odpustit.

Justice League Dark
Justice League Dark

Justice League Dark, jakousi temnou verzi původní Ligy spravedlivých, tvoří povětšinou antihrdinové, s kterými by jste asi své robátko na procházku nepustili. Jádro týmu tvoří John Constantine (vymítač ďábla), Deadman (oplývajicí schopností vtělit se do mrtvol), Shade (schopný ohýbat realitu), Madame Xanadu (jasnovidka a mystička), Zatanna (kouzelnice), Mindwarp (telepat) a Enchantress (opravdová čarodějnice).

Guillermo del Toro
Guillermo del Toro

Film je zatím v před-předprodukční fázi, tj. Del Toro se ho bude snažit vnutit filmovým papalášům. Pokud to dopadne dobře, nepropadejte ještě extrémní radosti, na film si totiž pěkně dlouho počkáme. Můžeme se podívat na situaci s Justice League, která by mohla do kin dorazit až v roce 2021. Opravdu si myslíte, že by první Warnerovská týmovka byla o týmu mimo komiksový svět takřka neznámém? Až si to se zlými mimozemšťany (s kým jiným, že?) na plátnech rozdají Superman, Batman a další továrny na peníze, přijde řada na partu antihrdinů.