Super Bowl XLVII aneb fůra nových ukázek!

Super Bowl je finále americké NFL, nejpopulárnějšího amerického sportu. Ačkoli tento sport nabírá na popularitě i v našich končinách, je to pro většinu z nás nezajímavá událost. Tedy byla by, kdyby se z toho nestala jedna z nejkomerčnějších akcí roku. 30 vteřin reklam při tomto svátku amerického fotbalu vyjde zhruba na 4 milióny amerických dolarů tudíž nejde o žádné drobné. Popularity tohoto přenosu si již dávno všimla filmová studia a tak se snaží mnohé diváky nalákat do kina na své nadcházející blockbustery. Letos je jich obrovské množství a tak se na to pojďme podívat.

Fast and Furious 6 (2013)

Snitch
Dwayne Johnson v thrilleru, kdy se musí v přestrojení dostat do drogového podsvětí, aby zachránil svého syna před deseti lety strávenými za mřížemi za narafičený obchod s drogami. Ačkoli je Dwayne obrovský sympaťák, tahle podívaná nevypadá vůbec lákavě.
Premiéra: Zatím nestanovena

httpv://youtu.be/sbBzsxmumGQ

World War Z
Max Brooks ve své knize skrze vzpomínky dokumentuje, jak probíhala Světová Válka se zombies. Ve filmovém zpracování bude hlavního hrdinu hrát vlasatý Brad Pitt. Veškeré dosavadní materiály k filmu (včetně tohoto TV spotu) naznačují, že půjde o skvělý film.
Premiéra: 20.6.2013

httpv://youtu.be/bod3yQTUHN0

The Lone Ranger
Gore Verbinski a Johny Depp opět spolu a Johny opět hraje podivína, který za svou roli dostal spoustu peněz. Depp má možná star power větší než kdysi dávno Angelina Jolie a Brad Pitt dohromady, ale jestli jeho přítomnost zajistí úspěch tohohle hodně drahého, nezajímavého kousku, tak budu hodně překvapen. Kampaň se sice ještě pořádně nerozjela, ale z dosavadních materiálů mi snímek příliš lákavý nepřijde. Možná tak na nedělní odpoledne, pěkně v klidu domova.
Premiéra: 4.7.2013

httpv://youtu.be/50krYvs2CTw

Oz The Great and Powerful
Snímek, který definitivně odtrhl Sama Raimiho od Warcraftu se kvapem blíží, a podle dosud zveřejněných záběrů můžeme usuzovat, že půjde o jakousi variaci na Alenku v říší divů, kde místo Johny Deppa pobíhá kouzelník James Franco. Vizuálně snímek vypadá skvěle, teď už jen, aby byl obsahově alespoň z poloviny tak zajímavý a hurá do kin.
Premiéra: 7.3.2013

httpv://youtu.be/LnXCZJvA3O4

Iron Man 3
Iron Man bude mít po vzoru Temného Rytíře pořádné trable. Ze superhrdinů se nám pomalu stávají obyčejní lidé, kteří řeší neobyčejné problémy. U Marvelu bylo vždy zvykem, že filmová zpracování jsou brána z lehkého nadhledu s pořádnou porcí akce a humoru. Tentokrát by však mohlo být všechno jinak. Dosavadní materiály nám ukazují, že Mandarín bude mít nad Iron Manem pořádnou převahu a ten si musí projít peklem, aby byl schopen ho porazit. Zatím to i přes lehký odklon od klasického schématu vypadá náramně.
Premiéra: 2.5.2013

httpv://youtu.be/lI4jgOmVetY

Fast & Furious 6
Páni. Pouliční závody tuhle sérii táhly celé tři filmy. Poté zájem o auta upadl a tak se Justin Lin, člověk, jenž byl zodpovědný za Tokijskou jízdu, musel sebrat a vytvořit film hodný 21. století. Povedlo se a zdá se, že svěží akční/závodní/heist filmy táhnou do kina milióny lidí. První ukázka ze šestého pokračování napovídá, že by famózní pátý díl mohl být překonán.
Premiéra: 23.5.2013

httpv://youtu.be/wjy7RWV3JHw

Star Trek Into Darkness
A zase ten Abrams. Nu což, filmař je to skvělý a jeho nový film to dokazuje. Star Trek Into Darkness bude ve všech ohledech větší, lepší a osudovější, než ten předchozí.  Nikdo vlastně zatím neví, koho že to hraje Benedict Cumberbatch, ale ať je to kdokoli, pro Kirkovu posádku to nebude žádný med.
Premiéra: 6.6.2013

httpv://youtu.be/6d-9rtz8rrw

21 and Over
Project X uspěl. A uspěl natolik, že rok po premiéře tu máme další takový počin. Tvůrci akorát vyměnili protagonisty, zvedli věk postav a vynechali stupidní myšlenku found footage filmu. Zatím to vypadá na zajímavé pubertální řádění plné chlastu, děvčat a „duchaplných“ dialogů. Jo, vlastně by to mohla být docela sranda.
Premiéra: 14.3.2013

httpv://youtu.be/TIhr6KPE-Dk