Sean Bean v Jupiter Ascending

Jestliže sourozenci Wachowští nakopli Hollywood trilogií Matrix před 10 lety, tak nyní poznávají jeho odvrácenou stranu značící neúspěch. Jejich filmy jsou stále technicky i obsahově na výši a málokdo se s nimi může rovnat, bohužel finančně se jim posledních pár let nedaří. Změnit by to měl Jupiter Ascending. Dočkají se opět sourozenci zaslouženého úspěchu?

Matrix

Řekněme si to na rovinu – eRkový, téměř tříhodinový kolos střídající šest různých časoprostorů zřejmě neměl šanci na kasovní úspěch již od začátku (ano, mluvíme o Atlasu mraků) a nepomohla mu ani zvučná herecká jména v čele s miláčkem Tomem Hanksem. Jupiter Ascending nebude mít tak složitou narativní strukturu, ale bude neméně ambiciózní. K již oznámené trojice herců – Channing Tatum, Mila Kunis a Eddie Redmayne se teď přidá ten chlápek, co nikdy nevydrží naživu až do konce filmuSean Bean.

Cloud Atlas

Akční sci-fi nás zavede do vzdálené budoucnosti, kde je lidská rasa konfrontována s vyššími formami života. Důležité tu budou změny v DNA, přičemž jedna méněcenná žena může ohrozit nesmrtelnou královnu vesmíru, jelikož má podobný genetický kód. Vyslaný zabiják se však do ní bezhlavě zamiluje. Čili velká romantická love story na pozadí epických vesmírných kulis? Zdá se, že Wachowským finanční propadáky vůbec nelámají hlavu… a že Sean Bean si zase zahraje nějakého padoucha, který se nedočká závěrečných titulků.