Recenze: Warm Bodies (2013)

Warm Bodies (2013)

Může se zombie zamilovat? R je totiž normální nemrtvý jako všichni okolo něj, ale pak se stane jedna zásadní věc – zamiluje se. A rovnou do lidské dívky, která měla být jeho budoucí večeří.

Warm bodies je natočený na motivy knihy od Isaaca Mariona. Film sleduje osud zombíka R, který prochází existenciální krizí a rád by zažil něco zajímavého. Problémem ale je, že jako všechny zombie má velmi špatnou paměť. Vše se ale změní, když sežere mozek zamilovaného kluka. R  se pak totiž zamiluje do jeho dívky Julie.

Skoro každému teď určitě proběhnou v hlavě jména hlavních postav a chtě nechtě si je musíme spojit se slavnou dvojicí Romeo a Julie.  A ono to je jakási variace na tragický příběh dvou zamilovaných.  R je totiž ukecaný zombie a Julie je člověk.

Warm Bodies (2013)
Warm Bodies (2013)

Hlavní dvojici si ve filmu střihli Nicholas Hoult, kterého můžete znát ze seriálu Skins nebo z posledního dílu X-Men: První třída. Role Julie pak připadla Terese Palmer (Jsem číslo čtyři). Nicholas Hoult jako zamilovaná zombie je vtipný, zajímavý a hází ze sebe jednu hlášku za druhou. I když má film jednoduchý a předvídatelný děj, právě hlášky hlavních postav z něj dělají originální a nevtíravou apokalyptickou komedii.

Warm Bodies (2013)
Warm Bodies (2013)

Další věcí, která na filmu zaujme je hudba. Kombinace The Black Keys, M83, Delta Spirit nebo Bruce Spingsteena je skoro geniální.

Závěr: Originální horor komedie s nevtíravým a milým humorem, která potěší jak milovníky romantických komedií, tak i zombie zastánce. Velmi vydařený soundtrack a herecké výkony.

  • Warm Bodies (Warm Bodies)
  • Trailer / První 4 minuty filmu
  • Komedie / Horor / Romantický
  • USA
  • Režie: Jonathan Levine
  • Stopáž: 97 min
  • Hlavní role: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, John Malkovich, Lizzy Caplan