Noomi Rapace o pokračování Promethea

Prometheus (2012) - David

Všichni víme jak dopadl přehypovaný Prometheus. Ať už se vám líbil (vážně tu někdo takový je?) nebo ne, o pokračování se mluvilo ještě před prvním promítáním. Celý film vyvolal spousty otázek a počítal s tím, že budou zodpovězeny v pokračování. Noomi Rapace, hlavní hrdinka Promethea, se nedávno setkala s režisérem Ridley Scottem a mimo jiné spolu mluvili i o sequelu.

Prometheus (2012) - David
Prometheus (2012) – David

„Pracuje se na scénáři. S Ridleym jsem se viděla v Londýně před pár týdny. Hrozně moc bych s ním chtěla znovu pracovat a vím, že by rád pokračování natočil. Jde jen o to najít ten správný příběh a já věřím, že se nám to podaří.“

Už nějakou dobu víme, že Damon Lindelof (autor scénáře Promethea) psát pokračování nebude. Lindelof ovšem nechal ve scénáři spousty mezer, které je třeba v pokračování zaplnit, ale nejsem si jistý, jestli je to vůbec možné. A není si tím jisté zřejmě ani studio, protože ačkoli je premiéra předběžně stanovená na rok 2014 tak film ještě nemá scénář. Dá se předpokládat, že Foxové budou chtít Promethea 2 opět vyslat do letní sezóny, takže mnohem pravděpodobnější se zdá rok 2015. Kdo onen scénář píše, zatím není známo.

Rapace se také vyjádřila k dosti negativnímu přijetí Promethea a pokusila se nám vysvětlit, že jsme to prostě nepochopili.

Prometheus (2012) - Fyfield
Prometheus (2012) – Fyfield

„Je to zajímavé, protože většina lidí, se kterými jsem mluvila, to celé vnímají jinak. Někteří z nich viděli ten film mnohokrát a pokaždé v něm našli něco nového. Důležité jsou ty náboženské aspekty, mnoho zajímavých konverzací a co se mě týče, pokud uděláme pokračování, je v něm mnoho k objevování. Hrozně ráda bych toho byla součástí.

Zajímavou konverzací je nejspíš myšlena diskuse mezi pilotem a kapitánem o důkazu, že je člověkem, nicméně je opravdu mnoho věcí, které by bylo třeba vysvětlit a pokud se zase nebude hrát na sequeloidní strunu (vynucená pokračování), mohl by Prometheus 2 být dobrým filmem.