John Williams chce složit hudbu pro nové Star Wars

O přípravách sedmé epizody Star Wars vás informuje často a rádi. Víme, že v roce 2015 na režisérskou židličku usedne J.J. Abrams, scénář napíše Michael Arndt, objeví se Han Solo a pravděpodobně i ostatní staří známí ze staré trilogie. Co nám ale stále vrtá hlavou, (mimo jiných milionů věcí kolem epizody sedm) je autor soundtracku. Živoucí legenda filmové hudby John Williams má v téhle otázce jasno. Kdo jiný by mohl vdechnout novým filmům kapku nostalgie lépe než on sám, člověk, který stojí za soundtracky všech dosavadních dílů série?

Star Wars: Episode VII - Logo

Williams se o svém chtíči zkomponovat další legendární hudbu rozpovídal na jednom ze svých nedávných koncertů: „Pokaždé, když hrajeme Star Wars připomene mi to, jak jsme je hráli poprvé. George (Lucas) ani já jsme nečekali, že za pár let uděláme sequel a za další dvě desetiletí novou trilogii. Nyní se dozvídáme o nových filmech, připravených jít do kin v letech 2015, 2016…, takže musím všechny ujistit, že jsem stále připraven pokračovat v práci na nových Star Wars.“

John Williams - Episode VII

Bohužel, nejde zatím o nic víc než osobní ambice Johna Williamse. Dvorním skladatelem J.J. Abramse je Michael Giacchino, podílející se na všech Abramsových režijních počinech (Super 8,oba Star Treky, Mission: Impossible III…). Nicméně, sedmá epizoda je ještě daleko a tak nám nezbývá nic jiného než čekat a držet palce jednomu ze dvou prozatimních  kandidátů. Autor článku by si přece jenom přál v titulcích vidět jméno Johna Williamse.