Jason Clarke v pokračování Zrození Planety opic

Pokračování filmu  Zrození planety opic (2011) má svou hvězdu.  Je jím australský herec Jason Clark. Zahraje si ústřední postavu v pokračování, které nese název Dawn of the Planet of the Apes.

Jason Clarke

Jasona Clarka můžete znát například z loňského filmu Země bez zákona a na letošní rok má připravené další tři filmy. V současné době ho můžete vidět ve filmu 30 minut po půlnoci od oscarové režisérky Kathryn Bigelow. Dále pak na jaře drama Velký Gatsby od Baze Luhrmanna a v létě  Útok na Bílý dům Rollanda Emmericha, kde si zahraje po boku Channinga Tatuma a Jamieho Foxxe.

V pokračování úspěšného filmu Zrození planety opic dostal roli vědce, který se společně se svou skupinou v ruinách San Francisca snaží vzdorovat nadvládě opic nad zemí. Do filmu se také navrátí Andy Serkis v roli Césara. Od prvního dílu uběhlo 15 let, lidstvo je na pokraji vyhynutí a César se bude snažit vést opičí civilizaci.

Rise of the Planet of the Apes 2

Světová premiéra Dawn of the Planet of the Apes je stanovená na 23. května 2014. Scénáře se ujali znovu Amanda Silver a Rick Jaffa a nově také Scott Z. Burns (Nákaza) a Mark Bomback (nový Total Recall).