Střípky novinek kolem komiksových týmovek

Marvel a DC Comics na nás chystají velké věci. Poslední dny tak patří drbům a náznakům právě z těchto dvou táborů ohledně jejich velkých projektů. Začněme zlehka: Hayley Atwell se ve druhém Kapitánovi Americe nevrátí do role Peggy Carterové. Prý se objeví až později, kdy se příběh bude odehrávat v současnosti…

Situace u dalšího marvelovského filmu, Gaurdians of the Galaxy, je přeci jen vyostřenější. Jméno režiséra již známe (James Gunn), nyní chybí obsazení hrdinů této netradiční týmovky. Ohledně vůdce celé bandy a zástupce lidské rasy se začíná hodně mluvit o Josephu Gordonu-Levittovi, který by měl ztvárnit Petera Quilla (alias Star-Lorda). Že by Levitt opustil DC Comics a přestoupil ke konkurenčnímu Marvelu? Informace ještě nejsou potvrzené a celé obsazování očekávaného komiksu budeme sledovat. Premiéru má 1.8. 2014 takže by se otázky ohledně hereckého uskupení měly co nejdříve rozlousknout.

To konkurenční Justice League nemá ani přesné datum kinopremiéry ani jméno režiséra, ba ani seznam postav a jejich herců. Nedávno se však začaly šířit fámy, že se bude jednat o klasickou sestavu ve složení: Batman, Superman, Flash, Wonder Woman a Green Lantern následované těmito informacemi:

– Superman bude tatáž postava jako z Muže z oceli a Snyder s tím údajně počítal

– Batman bude strategickým centrem celé skupiny a samotný nechce do přehnaně silného týmu nějak zasahovat…uvidíme ho v akci?

– Wonder Woman bude v týmu chlapáků jen pár měsíců – její samostatný film bude vydán  před Justice League a právě ho píše Michael Goldenberg (Harry Potter a Fénixův řád, Green Lantern)

– Green Lantern bude tatáž postava jako z posledního filmu, akorát nově napsaná a vážněji podaná

– Flash bude postavou, která miluje mediální humbuk, ale při povolání do akce jdou žerty stranou (aluze k Iron Manovi?)

– objeví se i Aquaman a bude mít klíčovou roli v příběhu

– jako camea se objeví postavy Louis Laneové a Alfréda Pennywortha

– mezi úhlavními nepříteli je nejčastěji skloňován Darkseid

Upozorňujeme, že všechno je zatím nepotvrzené, studio se k těmto dílčím informacím ještě nevyjádřilo. Je vysoce pravděpodobné, že do svých rolí se vrátí Henry Cavill a Ryan Reynolds, že Wonder Woman bude samostatný film ještě před Justice League a že scénář k týmovce píše Will Beall (Gangster Squad). Rok 2015 tak bude ultimátním soubojem mezi Justice League a Avengers 2. Na co se víc těšíte/komu víc fandíte?