Mama děsí kina a Hobit šplhá k miliardě

Diváci momentálně prožívají slabší období. Kromě nové tarantinovky a nových Bídníků nepřišlo do kin nic extra. Některé kousky se tvářily jako obrovský hit, ale finančně zcela propadly. Místo toho se objevilo pár nízkorozpočtových filmů, které si vysloužily přízeň kritiků a navíc vydělaly solidní peníze.

Mama

Guillermo del Toro už dlouho nepracoval na pořádném hororu. Tentokrát neusedl na režisérskou stoličku jako u Faunova labyrintu, ale pouze produkoval. Zdá se, že nemusí mít všechno pod kontrolou, aby jeho nízkorozpočtové kousky měly úspěch. Stačí mít v hlavní roli Jessicu Chastain, dvě narušené holčičky a jak je vidět peníze se budou vydělávat poměrně dobře. Malý rozpočet 15 milionů a za čtyry dny vydělán víc jak dvojnásobek. Konkrétně 34 milionů. Tahle máma bude asi hodně děsivá.

Zero Dark Thirty


Oscarová režisérka Kathryn Bigelow, tentokrát rozebírá dění kolem Usámy Bin Ladina. Rozpočet 40 milionů dolarů už je sice překonán, ale bude se muset ještě něco málo přidat, aby se dalo mluvit o nějakém výdělku. 60 milionů není zas tak moc.

Silver Linings Playbook

Další nízkorozpočtový film se sympatickou dvojicí. Bradley Cooper a Jennifer Lawrence v komedii za 21 milionů, která si od nás odnesla skoro plné hodnocení a zatím si celosvětově vydělala necelých 70 milionů.

Gangster Squad


Skvělé obsazení, super trailery, perfektní látka k uchycení a přesto všechno tenhle mafií nasáklý film nevydělává tak, jak se předpokládalo. Potenciál filmu asi není natolik doceněn, takže Sean Penn a spol. se pomalinku škrábají k tomu, aby se film vůbec zaplatil. Rozpočet 60 milionů a film si za necelé dva týdny vydělal zatím jenom 52 milionů. Asi se čekalo trochu víc.

Broken City

Thriller s Makem Wahlbergem a Russellem Crowem v hlavních rolích do kin pravděpodobně lidi netáhne a 9 milionů za premiérový víkend to jenom dokazuje. Do dotáhnutí rozpočtu 35 milionů se bude muset prodat ještě hodně lupenů.

Dosáhne Hobbit na miliardu?

Bilbo Pytlík už táhne po kinosálech skoro měsíc a půl, ale i za poslední víkend vydělal dalších 6 milionů do kasy, což je pořád slušná porce. Už teď s celosvětovým výdělkem 921 milionů dolarů je Hobit úspěšnější, než Společenstvo (869 mil.) a jenom 2 miliony mu chybí na vyrovnání Dvou věží (923 mil.). To Návrat krále (1,119 mil.) už je trošku jiná liga.

Filmy pod TOP5

6. A Haunted House (8,1 mil.)

7. Django Unchained (7,8 mil.)

8. Les Meserables (7,5 mil.)

9. The Last Stand (6,1 mil.)

10. The Hobbit: An Unexpected Journey (6,2 mil.)