J.J. Abrams promluvil o epizodě VII

Okolo nových Star Wars se v poslední době dějí věci. Nejprve studio Walt Disney Pictures koupilo Lucasfilm a oznámilo Epizodu VII. Poté se vyrojily informace o proběhlých jednáních ohledně obsazení herců z původní trilogie a rozhovory s velkými jmény vhodnými na post režiséra nového pokračování. Sám J.J. Abrams tehdy řekl, že je až příliš velkým fanouškem Hvězdných Válek na to, aby se jich chopil. Měsíc se s měsícem sešel a už víme, že J.J. Abrams nakonec na režisérskou židli skutečně usedne. Poprvé od pátečního potvrzení jsme se z jeho úst dočkali nějakých slov na toto téma.

Star Wars Logo by J.J. Abrams

Stalo se tak na předávání ocenění pro největší visionáře v producentské pozici Producers Guild Award.
„Je to neskutečné“ byla Abrmasova první reakce.

Na dotaz, zda se budou vracet lidé jako Mark Hamill (Luke Skywalker), Harsion Ford (Han Solo) nebo Carrie Fisher (Princezna Leia), odpověděl tradičně vyhýbavým způsobem. „Očividně je ještě příliš brzy na to být konkrétní, ale jsem nadšený už jen z toho, že na projektu začínám pracovat.“.

Star Wars

V jiném rozhovoru režisér odhalil svůj záměr udělat z nového pokračování vesmírné ságy dojemné dobrodružství, a že chce fanoušky potěšit.

„Je příliš brzy na to být konkrétní. Mohu sdělit jen svůj záměr: Chci fanoušky potěšit, chci aby byly pyšní. Chci se ujistit, že příběh bude pro diváka dojemný. A to se celý koloběh teprve rozjíždí, jsem z toho nadšený!“.

Ačkoli přibližné datum premiéry bylo stanoveno hned při ohlášení nového projektu, není známo kdy se začne s produkcí. Datum premiéry je zatím stanoveno na rok 2015 a my můžeme jen doufat, že člověk, který úspěšně vlil novou krev do žil již dvěma značkám, dokáže to samé  i potřetí.