J.J. Abrams natočí Star Wars VII!

Tahanicím a spekulacím je konec. Pokračování nejslavnější vesmírné ságy si konečně našlo svého režiséra. Star Wars: Epizodu VII natočí J.J. Abrams, jehož jméno se u projektu objevovalo už v době, kdy celé Lucasfilm zakoupil Disney. O proti jiným kandidátům byl však Abrams mírně podceňován, jelikož nikdo nevěřil, že by tvůrce nové Star Trek série dostal do rukou i neméně slavné Star Wars. Nakonec se ukázalo, že se Abramsovi ve vesmíru líbí a jen tak ho nehodlá opustit.

V listopadu minulého roku prozradil Abrams v jednom ze svých rozhovorů, že nikdy nebyl velkým fanouškem Star Treku. Naopak vždy miloval Star Wars, které ho k restartu v roce 2009 hodně inspirovaly. Také se zmínil o nadcházejícím režisérovi Epizody VII, o kterém pověděl, že bude mít obrovské břemeno, jelikož jsou „Hvězdné války“ jednou z nejkultovnějších sérií vůbec. No a vidíte. Nakonec Abrams nebude muset platit ani za lístek do kina…

Kdo všechno má prozatím v nových Star Wars prsty? Kromě J.J. Abramse je na palubě i scénárista Michael Arndt, který stojí za pixarovským animákem Toy Story 3. Pro Arndta to bude velká výzva, neboť napíše všechny tři nadcházející epizody, které Disney plánuje. Producentkou, rovněž celé nové trilogie, je velezkušená Kathleen Kennedy. Její jméno byste našli u trháků jako Jurský park nebo Návrat do budoucnosti.

Disney neplánuje jen tři nové epizody. Při návštěvě studia bychom našli i další projekty spojené se značkou Star Wars. Chystá se totiž i spin-off, který by sice měl být ve stejném univerzu, jako nová trilogie, ale měl by vyprávět poněkud odlišnější příběh. Zde se hodně mluvilo o Zacku Snyderovi, nic ale nebylo prozatím oficiálně potvrzeno a na 80% ani nebude.

Star Wars: Epizoda VII, pokud nedojde k ničemu neočekávanému, vejde do kin někdy v roce 2015. Další články, které jsme vydali o tomto fenoménu, můžete prozkoumat zde.