Christopher Nolan přepíše scénář k Interstellar

Včera jsme potěšili všechny sci-fi fanoušky zprávou, že se Christopher Nolan vrací s novým projektem zvaným Interstellar. Jde o příběh, ve kterém skupina badatelů cestuje nejen vesmírem, ale i červí dírou, načež následuje putování alternativními dimenzemi a posuny v čase. Také jsme psali, že scénář k filmu obstará Nolanův bratr Jonathan a že Christopher bude spolupracovat s Kipem Thornem, machrem přes gravitační fyziku, astrofyziku a mnoho dalších odvětví.

Tohle všechno stále platí. Mění se jen jedna zásadní věc a to, že scénář, který má na svědomí Johathan Nolan, přepíše sám režisér Christopher Nolan. Důvodem je, že původní scénář měl přijít do rukou Stevenu Spielbergovi, který nakonec od projektu, jak už víme, dal ruce stranou. Momentálně však zápasí Spielberg se scénářem ke snímku Robopocalypse a vůbec se neví, kdy se začne natáčet.

Christopher Nolan odůvodnil přepis scénáře tím, že se původní myšlenka trošku rozchází s myšlenkou jeho a tak, jako už několikrát, si s bratrem sednou a zřejmě společně přepíší písmenko po písmenku, aby mohl vzniknout další nezapomenutelný kousek, který tito bratři už několikrát dokázali vyprodukovat. Oba dva mají například prsty ve scénáři k Dokonalému triku a posledním dvěma dílům Temného rytíře.

Společně s novinkou ohledně scénáře se vyrojil další zajímavý popisek onoho filmu. Tvrdí se, že: „Interstellar bude líčit hrdinskou mezihvězdnou plavbu do nejzazších hranic našeho vědeckého poznání.“ No, nezní to zatím všechno skvěle?