Výdělky Hobita klesají a Jack Reacher se trápí

Štědrý den je po roce zase tady. Zdobí se vánoční stromeček a připravuje se vše okolo. Do kina se ale chodí pořád a filmy musí vydělávat. Kolik peněz se nadělilo Hobitovi a jak odstartoval Jack Reacher svojí premiéru? Žádná velká vánoční nadílka se nekonala.

The Hobbit: Unexpected Journey

Za svůj premiérový víkend překonal Hobit prosincový rekord a tak nějak se čekalo, že hobitek vydělá velké peníze a zařadí se do seznamu nejvýdělečnějších filmů roku vedle Avengers. Opak je pravdou a peněz už nepřiteklo tolik, naopak Hobitův výdělek oproti minulému víkendu je o je skoro 57% nižší. Tentokrát se z kin vytáhlo necelých 37 milionů dolarů a celosvětově to Jacksonovo fantasy zatím dotáhlo na 434 milionů. Miliardu by tohle nové cestování po Novém Zélandu mělo vydělat, ale tým od Marvelu a jejich 1,5 miliardy dolarů je hodně vysoká laťka.

Jack Reacher

Tom Cruise zase jako pořádný drsňák, který nakope zadek kde komu. Jack Reacher, borec z knižní série Lee Childa, se konečně dočkal filmového zpracování a za premiérový víkend vydělal celosvětově 18 milionů. Není to zrovna částka, která by trhala rekordy, ale není to ani žádná velká sláva, protože rozpočet je na 60 milionech. Tenhle frajer se bude muset ještě hodně snažit, aby finančně nepropadl.

This is 40

Režisér Judd Apatow (Zbouchnutá, 40 let panic) natočil další fajnovou komedii s rozpočtem 35 milionů. Po prvním víkendu shrábl 12 milionů, což není špatné a film by se měl zaplatit a snad i něco málo vydělat, takže úplný propadák to snad nebude. Doufejme, že se tahle novinka aspoň přiblíží finančnímu úspěchu Zbouchnuté. Zatím to tak nevypadá.

Rise of The Guardians

Vánoční pohádka od DreamWorks v hlavní roli s potetovaným Santou už je relativně v plusu. Rozpočet 145 milionů byl překonán a za poslední víkend si tenhle animák vydělal dalších 6 milionů a finální částka celosvětově se prozatím zastavila na 223 milionech.

Lincoln

Steven Spielberg si může točit co chce a stejně to bude super. Důkazem je historické drama Lincoln. Snímek s rozpočtem 65 milionů si za poslední víkend přivydělal necelých 6 milionů do kasy. Celkově má na kontě už 117 milionů a to jenom z Ameriky.

Filmy pod TOP 5

6. The Guilt Trip (5,4 mil.) NOVINKA

7. Monsters, Inc. (3D) (5 mil.) NOVINKA

8. Skyfall (4,7 mil.)

9. Life of Pi (3,8 mil.)

10. Twilight: Braking Down Part 2 (2,6 mil.)