Vin Diesel jako inspektor Kojak?

Seriálový počin ze 70. let byl jen těžko k přehlédnutí. Holohlavý a zábavný inspektor Kojak mající zálibu v lízátkách, dokázal u televizorů bavit až do roku 1991, pokud tedy počítáme i televizní filmy. Jen před pár hodinami se začalo mluvit o možném filmovém restartu, kde by si hlavního New-yorského inspektora zahrál Vin Diesel. A zatím to nevypadá vůbec špatně.

Scénář dostali na starost autoři nové bondovky Skyfall – Neal Purvis a Robert Wade tak napíší nového Kojaka pro Universal. Vin Diesel se kromě hlavní role ujme i produkce, jakožto zakladatel a majitel filmové společnosti One Race Films, která má prsty i ve Fast Five z minulého roku. Kdy se začne natáčet, kdo se k filmu přidá, kdo bude režírovat, na to si musíme počkat. Určitě vás ale budeme informovat.

Původní Kojak, jak už jsem zmiňoval, běžel v 70. letech, přesněji od roku 1973 do roku 1978. Stihlo se natočit pět sérií a celkem 125 epizod. Následovaly televizní filmy, které stále dokázaly držet kvalitu seriálového počinu. V roce 2005 se kabelová stanice USA Network pokusila o remake. Ten naprosto propadl už v pilotní epizodě a natočeno bylo celkem 9 dílů. Tehdy se v roli Kojaka objevil drsňák Ving Rhames (Mission: Impossible).

Vin Diesel v současné době pracuje na Fast and the Furious 6, Riddickovi a také si dělá zálusk na akční komedii The Machine a pokračování série xXx.

Myslíte, že si nový Kojak najde své diváky? Je Vin Diesel tou pravou volbou? Dejte nám vědět v komentářích ;-).