Vánoční koncert filmové hudby za dveřmi

Pražský filmový orchestr

Pokud jste fanoušky filmové hudby, měli byste vědět, že již od roku 2004 u nás působí Pražský filmový orchestr, který hraje jen filmovou hudbu od největších filmových skladatelů jako jsou například John Williams, Jerry Goldsmith nebo Howard Shore pod taktovkou Jiřího Korynty. Ročně se koná několik koncertů a jelikož se Vánoce nezadržitelně blíží, uskuteční se 16. prosince v 19:30 Vánoční koncert filmové hudby v pražském Rudolfinu. Z tohoto koncertu pro Vás připravujeme krátkou reportáž s dojmy do našeho blogu.

Na podzim roku 2004 založil multiinstrumentalista a dirigent Jiří Korynta, jako velký filmový fanoušek, orchestr specializovaný jen na filmovou hudbu. Ten čítá 60 mladých muzikantů zapálených pro stejnou věc a na každém koncertě předvádí své kvality a předává radost z hudby.

Dirigent Jiří Korynta, pochází z muzikantské rodiny, oplývá neuvěřitelným talentem a sám hraje na 34 hudebních nástrojů, v čemž také drží světový rekord. I přes svůj mladý věk již dokázal zaznamenat spoustu úspěchů jak sám, tak se svým orchestrem. No řekněte, komu se dostane něčeho takového jako je pozvání na konkurz do London Symphony Orchestra? Dokonce jej toto londýské těleso pozvalo na koncert samotného Johna Williamse jehož je velkým příznivcem.

Pokud koncert navštívíte, zaručeně si odnesete nezapomenutelný zážitek. Těšit se můžete i na melodie výše zmíněných skladatelů z filmů Pán Prstenů, Star Wars, Návrat do budoucnosti, Zachraňte vojína Ryana nebo Sám doma a další, některé i doplněné o zpěv sboru Pražští pěvci. Pokud i to je málo, můžete se nechat nalákat trailerem vytvořeným speciálně pro tento koncert.

httpv://youtu.be/TMIHvIgUm-0