Elijah Wood jako Maniak v úvodních šesti minutách

Maniak je remakem slasheru z 80. let, který tak trochu zapadl mezi všemi těmi Pátky třináctého, Nočními můrami z Elm Street, Texaskými masakry, Halloweeny a nevíme čím vším ještě. Remake se odehrává v současném Los Angeles, kde má hlavní hrdina Frank kratochvíly v nočních hodinách vraždit prostitutky. Tento Jack Rozparovač nového tisíciletí je ztvárněn Elijah Woodem (Frodo Pytlík), který si už jednoho úchylného zmrda s chutí střihnul v Sin City.

Film měl premiéru již na letních festivalech a byl přijat velmi dobře. Narozdíl od originálu totiž sledujeme příběh očima vraha ve stylu prvního Pátku třináctého. Maniak ještě nemá oficiálně stanovené vydání ve Státech a tady o něho asi budeme v kinech ošizeni. Každopádně studio vydalo prvních šest minut filmu, ze kterých je cítit příjemný závan osmdesátkových slasherů a Elijah Wood si svého vyšinutého Franka vydatně užívá (+ poslední vteřiny stojí za to!).

Pod filmem je podepsán Franck Khalfoun, vyslanec Alexandra Ajy, který k filmu napsal scénář a produkčně ho zaštítil. Čili o estetiku osmdesátkového slasheru s přídavky explicitního násilí a litry krve zcela jistě nebude nouze. Ostatně už samotná ukázka o stylu filmu hodně vypovídá…

httpv://youtu.be/m7VoszJIgoo