Darkseid v Justice League?

Justice League má jasný cíl. Dotáhnout velký náskok Marvelu a ukázat všem, že DC Comics ještě nejsou odepsaní. Premiéru své týmovky stanovili na stejné období jako Avengers 2 a tím se jenom potvrdilo, že DC nechce být ten ustrašený kluk v koutě.

Už je jasné, že nový Superman od Snydera je hlavním nosníkem DC a bude součástí většího universa, které se postupně bude rozvíjet. Chvíli se i koketovalo o informaci, že Batmana v Justice League by měl hrát Joseph Gordon-Levitt, ale z toho bohužel sešlo. Scénář má na starost Will Beall (Gangster Squad), ale to, co se ještě neví jistě, je hlavní záporák. Avengers ukázali Thanose a pokud by se  tomuhle mezigalaktickému zabijákovi mohlo něco rovnat, byl by to jedině Darkseid.

Justice

Tenhle frajer je jeden z nejstarších záporáků a stejně jako Thanos je nejobávanější, protože může číst a hrabat se v jiné mysli (může danou myslí manipulovat), má nadlidskou sílu, výdrž a rychlost. Schopností je samozřejmě daleko víc, ale tou nejhlavnější je, že Darkseid je prakticky nesmrtelný. Rázem tu máme solidního borce, který by mohl být hodně silnou konkurencí Thanose a navíc by si mohl dát celou Justice League k snídani.

Je pro vás Darkseid dostatečným zlem, proti kterému by se Justice League měla postavit, nebo byste si dokázali představit někoho lepšího?