Star Wars: Epizody VIII a IX vrací úder!

Už je to pár týdnů, co George Lucas prodal Lucasfilm Disneymu a ten se následně rozhodl, že v roce 2015 odstartuje novou trilogii. Už má i scénáristu, ale stále však hledá režiséra. Na začátku týdne se objevila jména dalších možných adeptů.

Jedním z nich byl Colin Trevorrow (Safety Not Guaranteed), který na svém Twitteru napsal něco ve smyslu, že bude točit film, který bude pokračováním něčeho známého, oblíbeného a kvalitního. Toho se samozřejmě chytli fanoušci  a zrodila se spekulace o tom, že natočí Epizodu VII. Sám Colin toto tvrzení nakonec na Twitteru vyvrátil: „Abych uvedl situaci na pravou míru, je tady jiný film, který všichni milujeme a který se momentálně snažím nezmršit. Šance, že budu režírovat SW, je 3720 ku 1.“

Další možnost, která se během uplynulého týdne objevila, byl Brad Bird (Mission: Impossible – Ghost Protocol). Ten patřil na vrchol seznamu režisérů, které si fanoušci přáli pro nové Star Wars. Bird se však vyjádřil, že nové Hvězdné války točit nebude, má totiž naplánovaný sci-fi film 1952 s Georgem Clooneym v hlavní roli. Brad sám o něm říká, že by měl být hustý, ale který režisér to o svém filmu neříká, že?

Poslední zásadní zpráva týkající se předaleké galaxie pro tento týden je trochu pozitivnější. Objevily se spekulace (nyní už potvrzené), že by epizody 8 a 9 mohli napsat a zároveň produkovat Lawrence Kasdan, scénárista dosud nelepší epizody celé ságy – Impérium vrací úder, a Simon Kinberg (X-Men – First Class).

To je prozatím ze světa Star Wars vše a my zatím jen můžeme čekat, kdo nakonec usedne do režisérského křesla. Koho byste tam chtěli vy?