Co se stalo s princeznou Leiou?

Prodej firmy Lucasfilm společnosti Disney považuji za největší filmovou událost od prodeje Pixaru (taktéž) Disneymu. Jak asi víte, firma Lucasfilm se prodala za celé  čtyři miliardy dolarů, z čehož asi polovina peněz šla do kapsy George Lucase. Z tohoto prodeje pramení tři věci: a) Disney je zase o něco větší. b) George Lucase nenávidí ještě víc lidí než doposud. c) Bude se natáčet sedmý, osmý a devátý díl Star Wars ságy.

Nová trilogie Star wars se bude odehrávat po šesté epizodě z roku 1983. (Zatím však nevíme, zdali děj sedmého dílu bude vyprávět o událostech padesát let nebo třeba 160 let od původního konce) Někde jsem se doslechl, že by v nové trilogii mělo být Lukovi Skywalkerovi třicet let (což by znamenalo přeobsazení Marka Hamilla), ale co kdyby to tak nebylo? Co kdyby se v sedmé epizodě objevili herci z původních dílů?

Luka Skywalkera si tehdy zahrál herec Mark Hamill, kterému je dnes již 63 let. V posledních letech se Mark proslavil hlavně prvotřídním dabingem Jokera v Batmanových animovaných dobrodužstvích. Mark Hamill je s fanoušky ve spojení díky Twittru a právě na něm napsal ohledně prodeje firmy Lucasfilm asi tolik: „Gratuluji Lucasovi k obchodu! Zatím nemůži říct nic o mém možném účinkování v epizodě 7, musíme si počkat na další fakta. – trpělivost.“

Princeznu Leiu si zahrála herečka Carrie Fisher, která letos oslavila 56 let (ups jsem to ale nezdvořák). Carrie Fisher si v posledních letech zahrála především v několika Star Wars parodiích. Bylo to například v pořadu Robot Chicken či ve Star Wars speciálech pořadu Family Guy. K prodeji Lucasfilm se vyjádřila humorným videem.

A co Harrison Ford, známý ve slavné hexalogii jako neohrožený Han Solo? Ten letos oslavil sedmdesát let. Přestože je z trojce hlavních herců nejstarší, má z nich pořád nejvíc napilno. Například v roce 2011 se Ford objevil v blockbusteru Kovbojové a vetřelci.

Samozřejmě dále nesmíme zapomínat na další Harrisonovo velkou roli a to roli Indiana Jonese. O možném pokračování Indiana Jonese se však narozdíl od pokračování Star wars zatím mlčí, ačkoli Harrison by do pokračování Indyho šel.

Tímhle článkem rozhodně nechci říct, že by bylo nasazení původních herců do nových dílů dobrým tahem. Pro těch pár zbylých fanoušků ságy by to ale mohlo být přinejmenším zajímavé.