Trailer: Hitchcock (2012)

Alfred Hitchcock je bezpochyby obrovskou filmovou personou a velkým režisérem. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se někdo pokusí o jeho biografii. Zvlášť, když již několik let existuje kniha Stephena RebellaAlfred Hitchcock and the Making of Psycho. První trailer ukázal, že výsledek by nemusel být k zahození.

Anthony Hopkins vypadá pod nánosem makeupu přeci jen přirozeněji než mladý Pitt v Buttonovi nebo starý DiCaprio v Edgarovi, ale ukázka na diváka především dýchne starou dobrou atmosféru klasického Hollywoodu s pořádnou porcí lásky k filmařině. A to by mohl být velký tahák. Film totiž může fungovat na více rovinách a nemusí z něj být faktografické nudné biografické odvyprávění. Snímek je především o natáčení nejznámějšího filmu mistra napětí – Psycha, během kterého se Hitchcock seznámí se svou ženou Almou Reville.

httpv://youtu.be/3rQuRLERl6A

Oscarové obsazení a vděčné téma filmového zákulisí a intertextuálních nabídek dělá náhle z Hitchcocka velkého soupeře v účasti o zlaté sošky. Vedle Hopkinse totiž na place budou pobíhat Helen Mirren, Scarlett Johansson nebo Jessica Biel. Co je důležité na traileru je to, že se nese přesně v duchu Hitchcockových filmů: jsou řemeslně precizní, mrazivé a černohumorné až na dřeň. Premiéra Hitchcocka bude už 1.11. na AFI Festu v zámoří, my si počkáme až na 7. únor roku 2013.