TOP 10: Filmové konce

Opět se k vám, váženým čtenářům, obracím se svou další topkou. Po úvodních nebo otevíracích sekvencích se dnes mrkneme na, podle mě, bestovní filmové konce.

konce

Opět předesílám, v topce se mohlo objevit přesně 10 snímků, ne 150 a opět jsou v žebříčku obsaženy pouze ty filmy, které jsem shlédl. V komentářích se svěřte se svým žebříčkem!

10. Guardians (Zachranáři)

Výtečné drama z prostředí vodních záchranářů. Excelují Kevin Costner a překvapivě i Ashton Kutcher. Konec snímku je velmi silný emocionálně, trochu očekávaný, ale skvěle podaný.

httpv://youtu.be/ddvmEo60gf4

9. Poslední Mohykán

Kdo by neznal skvělý historický snímek s D.D. Lewisem v hlavní roli jako bíleho „syna“ indiána mezi válečnou vřavou Angličanů s Francouzi o půdu v Severní Americe. Epický příběh o lásce, obětech a pomstě. Skvělá závěrečná scéna podtrhnuta skvělou hudbou dua Edelman-Jones stojí opravdu za to, jenom bych namítnul, že souboj obou indiánů mohl být kapičku delší.

httpv://youtu.be/E9SEFMIBwAs

8. Dark Knight

Fanoušci netopýřího ochránce zákona si nemohou nezamilovat konec „dvojky“, ve kterém na sebe Batman vezme špínu po Dentovi a prchá, za zvuků magické hudby hudebního génia Zimmera, před štěkajícími psi a houkajícími policejními auty.

httpv://youtu.be/oL7PSlUuWPs

7. Bourne Supremacy

Druhý díl Bournovské trilogie končí velmi efektně a vkusně. Bourne opět předvádí svou lstivost a nevystopovatelnost. Závěrečná scéna je opět magická i díky Mobyho Extreme Ways. V tu chvíli bylo každému divákovi jasné, že Bourne konečně chystá finální odplatu na půdě New Yorku.

httpv://youtu.be/I3znSbbu9IU

6. Inception (Počátek)

Opět Chris Nolan. Ultimátní film s velmi zajímavým nápadem, který byl realizován naprosto trefně. Závěrečná s „totémem“ rozdělila opět Nolanovu fanouškovskou základnu na dvě půlky, což byl režisérův záměr. Byl to sen nebo se Leo DiCaprio opravdu vrátil do reality?

httpv://youtu.be/XQPy88-E2zo

5. Obvyklí Podezřelí

Tak takhle nějak má končit krimi film s hvězdným obsazením, pokud se chce zapsat do dějin. Prakticky velmi jednoduchý nápad, jak twistit filmový konec, byl proveden s obrovskou dávkou zručnosti. Famózní Kevin Spacey.

httpv://youtu.be/-_6560AW1zQ

4. Training Day

Podle mě s přehledem nejlepší černošský herec všech dob Denzel Washington (se vší úctou k Sidneymu) v jedné ze svých nejslavnějších rolí. Zkorumpovaný manipulant s odznakem a křížem na hrudi, to je Alonso. Drsný detektiv, který musí splatit dluh ruské mafii. Majstrštyk Antoina Fuquy je ve všech směrech parádní, reálný, syrový, napínavý. Konec je zkrátka skvělý a napěchovaný hláškami.

httpv://youtu.be/x-1cJILVq2k

3. Zrcadla

Ano, skutečně. Zrcadla u mě zabodovaly svou závěrečnou scénou natolik, že celkové hodnocení filmu si ode mě zasloužilo dva výkonnostní body navíc. Kiefer Sutherland za skvělé hudby Javiera Navarreteho vychází z trosek, aby zjistil, že se ocitnul na druhé straně. Zjišťuje to, pro mě, velmi efektním a emocionálně silným způsobem.

httpv://youtu.be/c7byl_mAaOE

2. Se7en

Bravo! To co se podařilo necelými dvaceti lety Davidu Fincherovi, zaslouží pěkně dlouhé ovace ve stoje. Paradoxně to, co se stalo alfou a omegou celé pointy jsme viděli pouze v podobě krabice, aniž by nám bylo umožněno pohledět dovnitř. Na oplátku jsme dostali velice smrtelnou, trojuhelnikovou finální „konverzaci“, patřící ke skvostům thrillerového nebe.

httpv://youtu.be/8nIaiPf4QDY

1. Saw

Fenomenální, nijak jinak to nepojmenuji. Přesně tenhle žánr se mi dost líbí a fakt, že přesně v tomhle žánru je 90% film brakem, vyzdvihuje geniální Saw až k nebesům. Celá série má spoustu oprávněných kritiků a haterů, i já patřím ke kritikům směru, jakým se celá série z části vydala, avšak na první díl nemůže nikdo říct ani popel. Fantasticky temný krvavý thriller (nevím, proč řada lidí nazývá saw hororem) má jednu z nejlepších twist závěrečných sekvencí v historii kinematografie.

httpv://youtu.be/v01gDZVRTf0

Zaslouží si zmínit: Matrix, Dark Knight Rises, Bourne Supremacy