Fincher + Pitt feat. Jules Verne

Čtvrtá spolupráce režiséra Davida Finchera a herce Brada Pitta se pomalu začíná rýsovat. A že bylo v předchozích třech případech na co koukat, netřeba dodávat (Sedm, Klub rváčů, Podivuhodný případ Benjamina Buttona). Tentokrát se k této dvojici přidá i Jules Verne a jeho nestárnoucí klasika 20 000 mil pod mořem, tedy látka, která má i dnes co říct a o kterou se Fincher již pár let zajímá.

fincher

Mezitím však stihnul natočit americkou verzi Mužů, kteří nenávidí ženy a momentálně dohlíží na seriál House of CardsKevinem Spaceym v hlavní roli. Brad Pitt má teď naopak relativní volno, respektive všechny jeho filmy jsou ve fázi postprodukce a jaké projekty si dál vyhlídne, je na něm a jeho agentovi. Další spolupráce s Fincherem by do jeho portfolia určitě skvěle zapadla, zvlášť, když má o něho režisér eminetní zájem (zahrát by si měl Ned Landa) a o jeho účast teď rokuje s Disney.

fincher

20 000 mil pod mořem se dočkalo již několika filmových verzí, ta nejznámější z roku 1954 vyšvihla do hereckých výšin Kirka Douglase, který tu stále dýchá mezi námi a dokonce se uvažuje, že by si v nové verzi mohl zahrát kapitána Nema. Již před nějakým časem si Fincher přizval  ke scénáři Andrewa Kevina Walkera (scenárista Sedmičky), který by měl korigovat původní scénář Scott Z. Burnse (Bourneovo ultimátum, Nákaza), a zároveň se nechal slyšet, že by chtěl film koncipovat ze 70% počítačovou technologií podobně jako Avatar a určitě by šel do 3D formátu.