Filmové zpracování knihy Black City

Knihy všeobecně jsou vděčným „nástrojem“ pro filmaře. Jak v minulosti, tak i v současnosti přicházejí do kin – někdy více, někdy méně vydařené – filmové adaptace knih. Vzpomenout můžeme šlágry jako Pán prstenů, Harry Potter, Jana Eyrová nebo Černobílý svět. V následujících měsících se můžeme těšit na Hobita a Bídníky. A dalšího filmového zpracování se dočká i fantasy kniha Black City od Katharine Richards.

Black City je chystaná fantasy série pro mladé, jejíž první knihou je právě „Black City“. Kniha vychází 13. listopadu a doufejme, že vyjde i u nás. Příběh vypráví o životech lidí a tvorů jménem Darklings. Tyto dvě existence jsou od sebe odděleny vysokou zdí, jelikož mezi nimi nepanují dobré vztahy, spíše jsou to vztahy na ostří nože a schyluje se ke krvavé válce. Ale co se nestane – dívka Natalie Buchanan  a napůl člověk – napůl Darkling se do sebe zamilují.

O knihu má eminentní zájem studio Screen Gems, z něhož vzešly filmy jako Resident Evil, Underworld nebo Hostel. V současné době je film ve fázi hledání scénáristy.