Cameron si po Avatarech vybral další projekt

Už víme, že natáčení druhého a třetího Avatara zaráz bude ohromná zátěž pro všechny zúčastněné, a tak se nesmí přípravy v žádném směru podcenit. Enormní produkce by měla začít někdy v průběhu příští roku. Nyní už víme, na co se král filmového světa vrhne po Avatarech. Je jím thriller Informationist z pera americké spisovatelky Taylor Stevensové, ke kterému získali práva právě Cameron a jeho dvorní producent Jon Landau.

Příběh začíná v okamžiku, kdy se bohatý texaský naftař rozhodne najmout specialistku na informace, která by měla vyhledat jeho ztracenou dceru, jež zmizela před čtyřmi lety někde v Africe. Specialistka se tak vydává na strastiplnou cestu, na které musí čelit i svým vnitřním démonům a neveselé minulosti. Hlavní postava je Landauem popsána jako „mix Lisbeth Salanderové a Jasona Bournea.“ Čili inteligentní a drsná představitelka? S tím by Cameron neměl mít problém…

Jak už je u budoucích Cameronových projektů zvykem, vše je na bázi hypotéz a domněnek. Taková látka by však dávala smysl, neboť po double Avatarovi musí Jim začít snad už i modře vidět. Půjde tedy po stopách Michaela Baye, který si mezi Transformery natočil „malý film?“  Je to pravděpodobné, ale co Battle Angel? Kdo ví?