Benedict Cumberbatch v Hobitovi

Benedict Cumberbatch, anglický herec, kterého nejvíce proslavil slavný detektivní seriál Sherlock, kde si zahrál hlavní roli. Před nedávnem jsme se také dozvěděli, že se Benedict objeví jako záporná postava v novém Star treku Into Darkness. Mimo to také víme, že Benedict propůjčí hlas a pohyb počítačově-vygenerované postavě v Jacksonově hobití trilogii (ano, Hobbit bude trilogie… to ještě nevíte?).

benedict

Následující odstavec obsahuje neškodné spoilery: Benedict si zahraje postavu draka Šmaka chránícího poklad, který chtějí trpaslíci získat a hraje tak velice důležitou roli v celém příběhu. První film z hobití trilogie bude mít premiéru 14. prosince tohoto roku. Hlavní slovo bude mít však postava Šmaka až v druhém dílu trilogie – sám Benedict o jeho účinkování v prvním filmu řekl tolik: “Moje oči budou otevřené na konci prvního filmu, kdy se objevím na celou jednu sekundu.“

Dále Cumberbatch o natáčení prozradil: „Byl jsem to jen já, čtyři statické kamery a všechny senzory. Potom se ještě musí všechna ta kouzla dodělat… Vážně jsem se ještě nikdy necítil při natáčení tak zatížený a přitom musím být při celém natáčení uvolněný…“.