Andy Serkis bude režírovat Farmu zvířat

Ačkoli pravou tvář Andyho Serkise vidíme na plátně málokdy, je Serkis jeden z nejznámějších herců (viz. Glum, King Kong, Caesar ze Zrození Planety opic atd atd). Teď navíc Serkis nahání i režisérské zkušenosti jakožto „second unit“ režisér Hobita. Ty se mu budou rozhodně hodit, protože podle The Hollywood Reporter by Serkis měl režírovat adaptaci slavného díla George Orwella – Farmu Zvířat (kniha byla vydaná v roce 1945 a alegoricky vypráví o vzestupu komunismu a vzpouře mezi zvířaty).

Film by produkovala nedávno založená společnost The Imaginarium a plánuje se, že by celý film byl natočený „perfomance capture“, tedy něco jako Tintin a spol, i když podle Serkise se stále hledá ten správný přístup jak film natočit. Také poznamenal, že není vyloučeno, aby se film točil ve 3D a stejně jako Hobbit využil high frame rate obraz.

Serkis může být zapojen i do dalšího projektu studia The Imaginarium. Tím by byla taktéž adaptace, ale tentokrát románu, který se teprve chystá na pulty knihkupectví. Kniha se jmenuje „The Bone season“, autorkou je Samantha Shannon a jedná se o scifi z roku 2059. Jakou roli tady, či pokud se Serkis před kameru vůbec postaví, se ale ještě neví.