Affleckovo Argo vydělává, Taken stále vede

Do kin vtrhlo plno novinek. Asi jedna z nejočekávanějších je další režisérský počin Bena Afflecka (Argo) a také nový horror Sinister. Kolik tyhle novinky vydělaly v kinech a jak si vedly ty ostatní za víkend od 12. do 14. října?

1) Taken

Neesonovo nakopávaní zadků je hodně úspěšně i na podruhé a na tržbách se to silně projevuje. I když tržby oproti minulému víkendu klesly o 54%, je 22,5 milionů slušný výdělek a druhý Taken začíná útočit na 100 milionů z domácích kinech.

Taken 2 Trailer

2) Argo

Ben Affleck si ve své kariéře režiséra vede nad míru dobře a jeho nový film Argo ukazuje, že i tentokrát natočil kvalitní film, který vydělá solidní peníze. Argo s rozpočtem necelých 45 milionů si vydělal za premiérový víkend skoro na půlku rozpočtu, konkrétně 20 milionů a pokud to takhle půjde dál, Affleckův film půjde brzo do plusových čísel.

Argo: Trailer

3) Sinister

Z traileru skvěle atmosférický horor za pár šupů (3 mil.) s Ethanem Hawkem v hlavní roli, si na sebe vydělal prakticky ihned. Po prvním víkendu si na své konto připsal lehce přes 18 milionů.

Trailer: Sinister

4) Hotel Transylvania

Animák o Draculovi, kterého nadaboval Adam Sandler, se oproti minulému víkendu zhoršil o 36%. Vydělaných 17, 3 milionu dolarů je i tak dobrý výsledek a tenhle animák už si nastřádal 102 milionů z domácích kin.

5) Here Comes the Boom

Komedie na způsob Warriora o učiteli biologie (Kevin James), který začne zápasit, aby se nezavřela škola, na které učí, si za první víkend vydělala slušných 12 milionů.

Trailer Here Comes the Boom

Filmy pod TOP 5

6. Pitch Perfect (9,3 mil.)

7. Frankenweenie (7 mil.)

8. Looper (6,3 mil.)

9. Seven Psychopaths (4,3 mil.)

10. The Perks of Being a Wallflower (2,2 mil.)