Trailer: Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)

Scott Adkins je současná jednička filmového béčka, zatímco však série Universal Soldier se plácá kdesi v suterénu filmových kvalit. Jistě si pamatujete na Luca Deverauxa a Andrew Scotta, dva mrtvé vojáky z Vietnamu, kteří byli oživeni díky projektu Univerzální Voják. Jednička v podání Rolanda Emmericha patří mezi elitu akčních filmů 90´s, avšak nadcházející, již čtvrtý díl, je dalším kouskem do velmi špatné skládačky. Posuďte sami.

Po velmi špatné dvojce a do klasického béčka bulharské produkce přetransformované trojce se dočkáme podobných kvalit i nyní. Paradoxem je, že hlavní role obstarají tři drsňáci, kteří ještě nedávno excelovali v akčním hitu Expendables 2. Scott Adkins jako hlavní protagonista snímku spolu s navrátilci Jeanem-Claudem Van Dammem a Dolphem Lundgrenem, obstarají akční jízdu dle šablonovitého schématu.

Johnovi (Adkins) povraždí maskovaní útočníci manželku s dcerkou a on sám se probouzí z kómatu, jen aby zjistil, že za masakrem stojí právě Luc Deveraux (JCVD), lépe řečeno jeho další klon. Něco se totiž šeredně pokazilo a kdesi schovaná, tajná klonovací laboratoř nekontrolovatelně vypouští do světa další a další klony (i hlavního záporáka z trojky). Všem těmto vraždícím silákům šéfuje Andrew Scott (Lundgren). Adkins je tak jediným (ano, jediným na světě), kdo je může zastavit.

httpv://youtu.be/GPcMKd_73Ys

Jak trailer napovídá, vedle plochého a nudného příběhu můžeme čekat další přehlídku bojových schopností Scotta Adkinse.

Premiéra je stanovena na 30. listopadu 2012 a světe div se, snímek půjde do kin a ne stylem „straight-to-dvd“ ihned na placky.