Trailer: Stand Up Guys (2013)

Al Pacino vylézá z vězení a před ním ho čeká Christopher Walken. Oba dva se pak setkají s Alanem Arkinem. Kdyby se v traileru všichni tito tři majitelé Oscara setkali před 20 lety, všichni by šíleli nadšením. Dnes spíš ukázka vyvolává rozpaky.

Nad filmem totiž visí velký otazník v podobě přijetí od diváků. A už trailer potvrzuje, že Stand Up Guys to nebudou mít lehké. Komediálně laděný trailer je zhruba v půlce useknut a láduje do nás sentimentální a nostalgické tóny. Celá dvouapůlminutovka se pak dá shrnout slovy „starci ještě pořád dokážou nakopat leckomu prdel a u toho se pobavit a poplácat po zádech.“ Bohužel ukázka reflektuje dění až příliš detailně, čili už teď se dá domyslet celý syžet i s kritickými body. Těžko říct, zda-li z tohoto mixu vzepnuté staré školy, která je dnes ohromně populární, a dramatu s tématy přátelství až za hrob, setkání po letech a stárnutí, lze vydolovat nějaký svěží film. Navíc režisér a scenárista jsou velkými neznámými.

Zápletka se točí okolo zmíněné trojice bývalých gangsterů, která se po x letech setká a chce dohnat, co se dá. Jeden z nich ovšem má od bývalého bosse instrukce, které můžou otřást osudy a přátelstvím zbylých dvou. Zní to hrozně lacině a fádně, ale naděje umírá poslední. A dědkům to pořád sekne, hlavně Al Pacino vypadá pořád drsně. Film má premiéru hned zkraje příštího roku, v naší kinodistribuci zřejmě ani nebude nasazen.

httpv://youtu.be/NApJNjPTqZs