Samuraj Jack má šanci na plnohodnotný animovaný film

Genndy Tartakovsky je v současné době považován za jednoho z nejkreativnějších animovaných tvůrců a není divu, že nyní přišel na veřejnost s novým projektem. Lépe řečeno s projektem, který oživí jednu z jeho nejslavnějších animovaných postav – Samuraje Jacka.

Na nejslavnějším kanále pro děti, Cartoon Network, běžela v letech 2001-2004 série s názvem Samurai Jack. Jedná se o animovanou story o sympatickém a nebojácném samuraji, který je vhozen časovým portálem do daleké budoucnosti samotným ďáblem jménem Aku. Jack (oděn do tradičního bílého samurajského oděvu a dřevěných „cukliček“) si musí proklestit cestu zpět do minulosti, aby porazil zlo, které pustoší jeho nejbližší.

Na cestě však potkává zlo z naší doby a musí tak pomáhat slabším. Získává si mocné přátelé (např. drsného piráta s rotačním kulometem místo dřevěné nohy nebo lesních „polo-opic“, kteří jej naučí skákat vysoko nad stromy) a prožívá jedno dobrodružství za druhým.

Každý rok jsem se hodně snažil, abych Samuraje Jacka přivedl do filmové podoby. Vím, že ta postava není zapomenutá, což je super. Je to pro mě záležitost číslo 1,“ uvedl Tartakovsky, jenž do kin brzy uvede animovanou rodinnou komedii Hotel Transylvania.