Safe House bude mít druhý díl

Pro všechny fanoušky špionážně laděných thrillerů je tu dobrá zpráva. Akční hit Safe House, který vyšel na začátku tohoto roku, bude mít pokračování. 200 milionové tržby celosvětově přesvědčily chlapíky v Universalu pro druhé dějství. Už se také ví, kdo chystaný film napíše.

Zodpovědnost za scénář bude mít tvůrce jedničky, tedy David Guggenheim. Samozřejmě vše ostatní je zatím v plenkách. Hlavní protagonisté z prvního dílu, Ryan Reynolds a Denzel Washington, nebyli zatím potvrzeni a také se nevíme, zda druhý díl bude čistým sequelem nebo naopak prequelem.

Ovšem kolem Universalu chodí zajímavé drby, že studio opravdu Denzela Washingtona do filmu chce, což by logicky indikovalo spíš zaměření na prequel, než na jeho návrat ve formě flashbacků, apod. Vyvrátit se nedá ani druhá možnost, tedy pokračování pouze s Reynoldsem, který by tak šel proti CIA kvůli citlivým informacím, které na konci jedničky zveřejnil skrz média.

Kromě scénáristy víme i to, že produkovat bude Scott Stuber. Zatím nebylo zmíněno (ani v náznacích), kdo bude režírovat. Jedničku měl na starost Daniel Espinosa.

Zajímavá poznámka: David Guggenheim pracoval jako obyčejný pracovník v US Weekly. Později dostal nabídku napsat scénář k Safe House a díky úspěchu své práce zanechal a stal se scénáristou na plný úvazek. Momentálně pracuje na pěti jiných projektech.