Padilha se svěřil příteli o podmínkách natáčení RoboCopa

Pokud se zeptáte kteréhokoliv režiséra na obtížnost v této branži, odpoví vám, že to je sakra těžká a dráty obehnaná cesta k vytouženému cíli. Na tom by nebylo až tak nic nového. Režisér Jose Padilha, mající na povel chystaný remake RoboCopa však zašel ještě dál a natáčení přirovnal k peklu.

Snímek o policistovi, který je v akci zabit, aby se pak se svým mozkem probudil v těle robota, nepřešel do fáze samotného natáčení a Jose Padilha již běduje. Tvůrce brazilského hitu „Elitní Jednotka“ se svěřil svému příteli, taktéž režisérovi, Fernandu Meirellesovi o podmínkách, které panují již teď.

Říkal mi, že studio je příliš přísné a náročné. On dá na stůl třeba deset nápadů a devět mu vezmou, že to je špatné. Když si chce něco prosadit, musí o to dost tvrdě bojovat a je to prý o nervy. Říkal mi, že nic takového již nechce zažít. Film je prý dobře koncipovaný, ale veškerý ten cirkus kolem, to je prý peklo,“ uvedl Meirelles.

Doufejme tedy, že se Padilha nezhroutí a výsledný film bude alespoň do jisté míry dle jeho představ. Pokud vše půjde podle plánu, premiéra RoboCopa na nás bude čekat 9. srpna 2013 s Gary Oldmanem v hlavní roli.