Box office č. 16: Nový Bourne a Will Ferrell

Opět je tu stručný přehled zahraničních tržeb filmových novinek a stálic žebříčku. Do kin konečně dorazil nový Bourne a Will Ferrell nás začal bombardovat vtipy v nové komedii. Kolik tyto novinky utržily za víkend 10. až 12. srpna?

1) The Bourne Legacy

Nové pokračování slavné série, tentokrát s Tonym Gilroyem na režijní stoličce a Jeremym Rennerem jako novým vraždícím strojem. To, že nové pokračování nevydělá tolik jako Bourne Ultimatum bylo celkem jasné, i přesto se jedná o pěkný výdělek 38 milionů za premiérový víkend a téměř 50 milionů celosvětově.

The Bourne Legacy: Recenze

2) The Campaign

Režisér známý díky filmům o Austinovi Powersovi si vzal na paškál dvojici Will Ferrell Zac a Galifianakis a tenhle mix se projevil jako dobrý tah k dobrému zisku. Za premiérový víkend film nasbíral téměř 27 milionů.

3) The Dark Knight Rises

Třetí příběh o netopýrovi už kroutí svůj čtvrtý týden v kinech a jeho tržby už samozřejmě poklesly. Za poslední víkend si připsal dalších 19 milionů, což už sice není nějak závratné, ale s celosvětovými tržbami, které činí 837 milionů se Batman pomalým krokem blíží k miliardě dolarů.

Temný Rytíř Povstal: Dojmy redakce

4) Hope Springs

Nová komedie s Meryl Streep a Tommy Lee Jonesem si také nevede špatně. Necelých 21 milionů za první víkend je pro studio Sony dobrá zpráva.

5) Total Recall

Colin Ferrell v remaku klasiky od Paula Verhoevena si nevede moc dobře. Důkazem je brutální propad zisků. Pouhých 8 milionů za poslední víkend a 73 milionů celosvětově jsou slabé výsledky na  jeden z očekávaných blockbusterů léta.

Filmy pod TOP 5
6. Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (8 mil.)
7. Ice Age: Continental Drift (6 mil.)
8. Ted (3,2 mil.)
9. Step Up Revolution (2,9 mil.)
10. The Watch (2,2 mil.)