Box office č. 14: Nový Batman zaostává

Zakončení Nolanovské trilogie o temném rytíři si odbylo premiéru konečně i u nás a na webu jste si mohli přečíst dojmy naší redakce. Nový Batman si odnesl různorodé reakce, ale jak je na tom s výdělky v USA, celosvětově a jaké novinky přibyly v žebříčku box office za víkend od 27. do 29. července? To se dozvíte níže.

1) The Dark Knight Rises

Film, na který se čekalo celé léto. Film, který někoho oslnil a jiného nechal chladným a zklamaným. Film, od kterého se očekávaly vysoké tržby (minimálně stejné jako Dark Knight) a spekulovalo se o tom, jestli Nolan překoná jednak sám sebe a jednak, jestli vydělá více než veleúspěšní Avengers, kteří shrábli přes 200 milionů za první víkend. Realita je bohužel trochu jiná než se očekávalo.

Nedá se říct, že nový Batman nevydělává, on vydělává skvěle. Za druhý víkend si přidal na konto 62 milionů a celosvětově už pomalu táhne na 600 mega, ale oproti staršímu bráchovi pořád o trošku zaostává a o překonání Avengers si chlapci z Warner Bros můžou nechat jenom zdát.

Tržby: Dark Knight Rises vs ostatní Batmanové 

Dark Knight Rises vs Avengers

2) Ice Age: Continental Drift

Nové pokračování slavného animáku stále pěkně vydělává. Za poslední víkend 13 milionů a celosvětově perfektních 626 milionů je na už čtvrté pokračování perfektní výsledek.

3) The Watch

Komedie se skvělým obsazením ( Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill) vydělala za první víkend necelých 13 milionů a to není moc, ale s takovým potenciálem, jaký film měl z trailerů, to určitě ještě někde nažene.

4) Step Up Revolution

Další díl série, především věnované pro fanoušky street dance, než pro milovníky silných filmů. Je vidět, že filmy tohoto typu i přesto v pohodě fungují a nejnovější pokračování si za první víkend vydělal 13 mega v USA a 18 mil. celosvětově.

5) Ted

Ted se stále drží v TOP 5 a jeho nadávky okouzlily diváky, protože tenhle plyšový medvídek vydělal dalších 7 milionů do už solidně naplněné kasičky, která v USA tvoří 195 milionů a celosvětově už 234 milionů.

Filmy pod TOP 5

6. The Amazing Spider- man (6,7 mil.)
7. Brave (4,3 mil.)
8. Magic Mike (2,6 mil.)
9. Savages (1,8 mil.)
10. Moonrise Kingdom (1,4 mil.)