Oficiálně: Hobit bude trilogie!

Je to oficiální! Nedávno jsme vás informovali o tom, že je tu možnost ze dvou filmů vyprávějících příběh Bilba Pytlíka, Gandalfa a 13trpaslíků sestříhat celou trilogii. No a dnes tvůrci učinili oficiální prohlášení a je to tak.

Peter Jackson řekl:  „Teprve na konci natáčení máte možnost si sednout a podívat se na film, který jste stvořili. Nedávno jsme já, Fran (Walshová) a Phillipa (Boyensová) podívali na úplně první verzi prvního filmu a na kousek filmu druhého. Byli jsme velmi potěšeni, že se vše vydařilo, především pak postavy a štáb, který je přivedl k životu. A tak jsme si položili otázku: Chytíme se šance vyprávět více z tohoto příběhu? Odpověď naše, jako producentů a tvůrců, ale i Vás fanoušků, byla jednoznačné ANO.

Víme, kolik z příběhu Bilbo Pytlíka, Gandalfa, trpaslíků, ale i jiných postav, by zůstalo nevyprávěno, pokud se té šance nechopíme. Bohatost příběhu Hobbita, stejně jako některé s ním spojené části Pána Prstenů, nám dovoluje vyprávět celou, nemalou roli Bilba Pytlíka, kterou sehrál v občas nebezpečné, ale vždy vzrušující historii Středozemě.

Takže bez dalšího protahování bych rád , i za studia New Line Cinema, Warner Bros. Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Wingnut Films a celý štáb prohlásil, že se ze dvou filmů stávají tři.

Byla to vskutku neočekávaná cesta a slovy pana profesora Tolkiena osobně: Příběh, který vyrostl ve vyprávění.

S pozdravem 
Peter Jackson

Zatím nebyl zveřejněn datum premiéry třetího filmu, ale předpokládáme, že to bude v prosinci 2014. A co vy, máte z toho radost jako já, nebo vám vadí čekání na konec?