Známe datum ohlášení pokračování Promethea?

Očekávaný blockbuster Prometheus je za námi a kdekdo považuje Scottovo téma vesmírných bohů a jejich výtvoru jménem člověk, za uzavřené. Ti diváci v kině, kteří byli trpěliví, se však dočkali zajímavého odkazu, který slibuje leccos.

Na konci titulků se totiž objevilo tohle logo.

Co tedy znamená datum 11. října 2012? Začátek nové virální kampaně pro pokračování Promethea? Možná se jedná pouze o zbožné přání fanatických fanoušků tohoto snímku a ve skutečnosti jde dost možná jen o vydání blu-ray disků, či jiných doplňkových „featuret“ k filmu. Kdoví… Osobně (a snad ne naivně) věřím v první variantu.

Každopádně můžeme navštívit stránky WhatIs101112.com , kde najdeme první náznaky nového virálu. Hlavním tématem stránek je zatím pouze slavná kniha Friedricha Nietzscheho Thus Spoke Zarathustra. Na ní můžeme vidět jímavý výrok: „To skvělé na člověku je to, že je mostem, nikoliv koncem.“

Nietzscheho dílo je složeno ze čtyř částí vytvořených v letech 1883 – 1885. Celkově se celá sbírka zaměřuje na velmi nejasné věci jako „věčný život“, „smrt boha“ nebo dokonce „proroctví nadřazené rasy“. Poslední téma má tak jistou spojitost se Vesmírnými Žokeji, chcete-li Inženýry, které jsme viděli ve filmu.

A právě toto dílo je dnes, v moderní době daleké budoucnosti, prezentováno Peterem Weylandem, kterak se připravuje na konferenci TED v roce 2023 (pravděpodobně). Před vystoupením si sám pro sebe recituje právě Friedricha Nietzscheho. „Jsem zákonem pouze pro můj druh, nikoliv pro všechny.

Co myslíte vy?