Sony si střílí ze zákazníků

A dokonce i z našeho výherce v soutěži o film Davida Finchera – Muži, kteří nenávidí ženy. Soutěž sponzorovala arara.cz a výherce odměnila zmíněným remakem švédské verze z roku 2009. Naprosto vše proběhlo v pořádku a krabička s filmem dorazila ke svému novému majiteli velmi rychle. Šťastného a na film natěšeného výherce čekalo uvnitř balení děsivé zjištění…

V krabičce nalezl DVD, které na první pohled vypadalo jako pirátská kopie. Logo Sony zlatým nápisem a kolem dokola fixou napsaný název snímku The Girl with the Dragon Tattoo. Špatný žert ze strany dodavatele?

Rozbalil jsem obal a v něm rozhodně neoriginální DVD. V papírovém obalu to bylo, vše v pořádku, dokud jsem nespatřil vysmahnutý DVD. Posílám fotky, aby jsi to viděl…“ Takhle mě kontaktoval zděšený výherce soutěže.

Po prozkoumání internetu jsme ovšem zjistili, že Sony tento film opravdu prodává v originálně pojatém coveru, který svým vzhledem nepřipomíná nic jiného, než pirátskou kopii. Virální kampaň k tomu filmu byla opravdu bohatá a David Fincher opět něčím překvapil. Podařilu se mu šokovat jak filmem samotným, tak i jeho designem.

Stalo se vám někdy něco podobného? Dokázal vás nějaký cover obdobně zarazit?