První reakce na Amazing Spider-Man

Po první, podle mě ne příliš vydařené, pavoučí sérii přichází Spider-Man v novém kabátě. Jak je na tom podle zahraničních serverů? Vesměs velice dobře. Vyzdvihován je především výkon Andrewa Garfielda jako ne příliš oblíbeného středoškoláka Petera Parkera. Kladně také hodnotili role, které ztvárnili Emma Stone, Martin Sheen, Sally Field, Denis Leary a Rhys Ifans. Nový Spider-man je spíše romantický film se špetkou akce, něž-li akční film s romantickou dějovou linkou. Jedna z recenzí toto tvrzení dohnala do extrému a stojí v ní: „Je to superhrdinský film pro mládež, co má ráda Twilight“. Já osobně doufám, že tak špatné to není :-D.

Total film (4/5): Není to perfektní, ale to lepší převažuje nad nedostatky. Svižná akce a šarm. Film pěkně vydláždil cestu pro pokračování.

Static Mass Emporium (4/5): Navzdory tomu, co považuji za nedokonalosti příběhu je Amazing Spider-man vzrušující dobrodružství, které spojuje skvělé herecké výkony a výborné speciální efekty.

The Guardian (4/5): Marcu Webbovi se podařilo dokonale spojit akci, emoce a skvělý herecký výkon Andrewa Garfielda. Tím vytvořil dílo stejně působivé jako koukatelné.

Telegraph (4/5): I přes to, že je film ještě stále plný testosteronu, je to superhrdina pro generaci, co ujíždí na Twilight.

SFX (4/5): Spider-man se více něž povedl. Není to sice non-stop akce a velikášství jako u Avengers, zato má však postavy, do kterých se můžete doslova zamilovat a je velice příjemný. Cítíte, že Spider-man by mohl být ve Webbových rukou spolu s hlavními protagonisty Garfieldem a Stonovou v bezpečí. A ve scéně, která přijde po titulcích, nás ještě více naladí na pokračování.

London Evening Standart (2/5): Webbův Spider-man je pomalý a skromný ve vývoji postav. Většinu emocí si nechává do slzopudného konce, kde Garfiled a Stoneová excelují.

Já osobně se na nového Petera Parkera těším hodně, protože ten starší u mě moc nevyhrál. Film u nás bude mít premiéru 12.7. 2012.