Kino novinky (21. 6. 2012) – Bláznivý porod a Piraně s dvojitou dávkou D

Ve čtvrtek se do našich kin podívají další tři filmové novinky. Jednou z nich je americká komedie Jak porodit a nezbláznit se, která vtipných a úsměvných situací nabízí velmi poskrovnu. Piraňa 3DD je pokračováním hororu z roku 2010, ve kterém prehistorické ryby dělají vrásky nejednomu plavčíkovi. Poslední novinku je německé drama Merieke, Merieke, kde generační rozdíly nehrají žádnou roli.

Jak porodit a nezbláznit se (2012) – Očekávání 4/10
Komedie Jak porodit a nezbláznit se je humorným pohledem do života pěti párů v radostném očekávání. Televizní hvězda a fitness guru Jules (Cameron Diaz) a její partner Evan (Matthew Morrison) přichází na to, že život ve světle reflektorů je absolutně nic proti těhotenství. Přemoudřelá dětská spisovatelka Wendy (Elizabeth Banks) ochutná svou vlastní medicínu, když s ní začnou mlátit hormony. Její manžel Gary (Ben Falcone) se snaží, aby ho nepřeválcoval vlastní otec alfa samec (Dennis Quaid), který čeká dvojčata se svou mladou a krásnou ženou Skyler (Brooklyn Decker).
Český trailer zde – Youtube zakázal vkládání na webové stránky!

Piraňa 3DD (2012) – Očekávání 4/10
Uplynul rok od jarní párty v Lake Victoria a příšerná stvoření se zuby ostrými jako nože opět pocítili hlad. Houfně se vydají na dlouhou plavbu proti proudu, jejímž cílem je nově otevřený vodní park Big Wet. Začátkem léta bude plný krásných holek v bikinách a vysportovaných svalovců, kteří se budou nadšeně vrhat do vody, aby vyzkoušeli všechny atrakce a užili si ohromnou zábavu. Zatím netuší, že je čeká zcela nový zážitek – pod vodní hladinou číhají tisíce těch nejzuřivějších a krvežíznivých piraní. Kdo zastaví tyto nelítostné příšery, které terorizují návštěvníky parku?

Merieke, Merieke (2010) – Očekávání 5/10
Marieke žije se svou matkou, která před ní důsledně tají všechny okolnosti otcovy dávné smrti. Proti citově otupělému domácímu i pracovnímu prostředí dívka staví intimní chvíle trávené ve společnosti starších mužů, jejichž těla si s oblibou fotografuje. Jednoho dne ji ale vyhledá otcův dřívější přítel a poodhalí jí její vlastní minulost. Civilní a zároveň empaticky natočený snímek spadá mezi díla současné generace mladých vlámských režisérek, které se ve své tvorbě zaměřují na intimní pohledy do životů ženských hrdinek. Kromě režisérky filmu Sophie Schoukens do této vlny spadají například Caroline Strubbe či Fien Troch.