Guardians of the Galaxy: Tajný projekt Marvelu?

Pozor!! Následující článek obsahuje velký spoiler, pokud jste neviděli scénu po titulcích Avengers.

Plány Marvelu v nejbližších měsících jsou všeobecně známe, ale už dlouhou dobu studio Marvel napíná všechny fanoušky projektem, který má začít 16. května 2014. Možností je spousta. Nejpravděpodobnější volba je Ant-Man. Další možnost je také Black Panther, ale oba hrdiny, kteří by doplnili universum, přebíjí super hrdinská skupinka, která ovšem není příliš známá.

Guardians of the Galaxy je skupinka super hrdinů, která spolupracuje s Avengers a bojuje s mimozemskými rasami především proti rase Badoon, která  ohrožuje 31. století. Scénář sepsaný Nicole Perlmanem je podle magazínu Variety hotov a samo studio ho velice chválí. Pokud je na této informaci něco pravda, může to být docela problém, nebo mají hlavouni Marvelu po Avengers hodně velké sebevědomí.

Problém by to mohl být především proto, že se jedná rovnou o celou skupinu hrdinů, navíc bez samostatných filmů jednotlivých hrdinů, které jsou pro běžného diváka zcela neznámí. Další problém může být v tom, že tato skupina tvoří dost velkou část Marvel Universa, protože kromě toho, že bojují samostatně v 31. století, mohou se i vracet do 21., kde spolupracují nejen s Avengers, ale také například se skupinou Defenders, kterou vede Doctor Strange. Pravděpodobně se studio touto cestou ubírat nebude, protože Strange ještě nemá svojí sólovku.

Logicky chce Marvel navázat na poslední scénu za titulky Avengers, kde se objevil Thanos, který v comicsu získá mocný artefakt Infinity Gauntlet (rukavice osazena šesti drahokami, každý drahokam s jinou silou), který  jsme mohli zahlédnout v Thorovi a jelikož Guardians of the Galaxy cestují na různé planety ve vesmíru, tak právě s Thanosem měli v comicsu, stejně jako Avengers, také dost práce.