Box office č. 9: Prometheus a Madagascar

Už pár dní se všude možně rojí názory na nový film Ridleyho Scotta, který měl být inovací ve světě sci-fi filmů a měl se zařadit mezi klenoty jako je Blade Runner a Alien, ale názory obecenstva se často dělí na dva tábory. Vy jste si mohli na webu přečíst naší hodně pozitivní recenzi a také článek, ve kterém se Prometheus probíral trochu podrobněji a s trošku jiného úhlu pohledu.

Jako tradičně se v této rubrice zaměříme spíše na zisky za víkend od 8. do 10. června a možná bude pro mnohé překvapení, že Prometheus neobsadil první místo.

Prometheus: Trailer

1) Madagascar 3
Na prvním místě se na místo očekávaného Promethea usadilo třetí pokračování úspěšného animáku od Dream Works Madagascar a podle tržeb za poslední víkend bude i tento díl velice úspěšným. Za první víkend 60,3 mil.  z USA a 135 celosvětově je pěkný výsledek a Madagascar se tak ocitá 10 miliónů od vyrovnání svého rozpočtu a pravděpodobně bude stejně úspěšný jako minulé dva díly.

Madagascar 3: Trailer

2) Prometheus
Všemi očekávaný blockbuster se překvapivě neumístil na první příčce, ale i tak je 51 mega za první víkend a 142 mil. celosvětově slušným výsledkem a dá se čekat, že příští víkend Scottův film zaujme první místo.

3) Snow White and the Huntsman
Kristen Stewart a Chris Hemsworth v akčně laděné Sněhurce, který sice zaznamenala oproti minulému víkendu propad 59%, ale i tak se nemusí stydět za pěkných 23 miliónů za poslední víkend a s částkou 182 mil. lehce přesáhli rozpočet 170 mil. Snad Sněhurce vydrží dech.

4) MIB 3
O dvě příčky se propadli pánové v černých oblecích. S propadem 50,5% tentokrát sebrali z kinosálů sebrali 13,9 mil. a celosvětově už mají v kasičce 488 miliónů.

5) The Avengers
Avengers střádají sice už jenom po troškách i tak je o ně pořád zájem a 11 mega za poslední víkend není špatná vizitka na to, že tahle super cosmicsová řežba už je za vodou.

Filmy pod TOP 5
6. The Best Exotic Marigold Hotel (3,3 mil.)
7. What to Expect When You´re Expecting (2,8 mil.)
8. Battleship (2,3 mil.)
9. The Dictator (2,2 mil.)
10. Moonrise Kingdom (1,6 mil.)